Home > Àmare wenkt: er komen deze zomer twintig kunstwerken tussen Damme en Brugge

Àmare wenkt: er komen deze zomer twintig kunstwerken tussen Damme en Brugge

Geschreven op 10 mei 2023 om 07:45 door Mario De Wilde

Tijdens de komende zomer zal Damme het decor zijn van een nieuw prestigieus kunstproject. Het college van burgemeester en schepenen heeft zijn toestemming gegeven om kunstwerken van befaamde internationale beeldende kunstenaars te plaatsen op diverse locaties in de stad. Voorbeelden zijn de Markt, de stadswallen, de hospitaalsite en de aanlegsteiger van de Lamme Goedzak. Het initiatief voor het nieuwe project dat de naam Amare draagt, komt van ondernemer Luc Beke met galeriehoudster Annelies Ysebaert. Zij is ook de curator van het kunstproject.

Àmare wordt een kunstroute in de omgeving van de Damse Vaart tussen Brugge en Damme. Op een twintigtal plaatsen zal werk van de kunstenaars te bewonderen zijn. Het Damse stadsbestuur gaf intussen zijn toestemming voor het plaatsen of realiseren van kunstwerken op haar straten, pleinen en in tuinen van haar patrimonium van eind juni tot in het najaar. Op de lijst van deelnemende kunstenaars staan onder meer Koen Vanmechelen, Arne Quinze en Nick Ervinck. De kunstroute gaat eind juni officieel van start en loopt tot in het najaar.

“Dit kunstproject zet ons landschap en onze stad in de kijker en sluit bijzonder mooi aan bij onze visie”, zegt burgemeester Joachim Coens. “We zetten in op onthaasting. We willen dat de bezoekers aan onze stad de tijd nemen om te ontdekken. Wat is er mooier dan tijdens de zomermaanden rond te toeren in onze landelijke omgeving en even stil te staan bij de verstrooiing die kunst ons brengt. Àmare is een mooi initiatief en betekent synergie tussen kunst, natuur en stad.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.