Home > Alweer uiterst zwak Club Brugge gaat met de volle buit lopen op Zulte-Waregem: 1-2

Alweer uiterst zwak Club Brugge gaat met de volle buit lopen op Zulte-Waregem: 1-2

Geschreven op 30 januari 2023 om 08:25 door Mario De Wilde

Club Brugge heeft op het veld van Zulte Waregem een zwaarbevochten 1-2 overwinning geboekt. Daarmee is eigenlijk alles gezegd na alweer een uiterst zwakke match op het veld van de voorlaatste. Noa Lang bracht Blauw-Zwart al vroeg op voorsprong, maar de thuisploeg kwam via Ndour weer langszij. In het slot van de eerste helft bracht Hans Vanaken Club opnieuw op voorsprong. Na de pauze hielden de Bruggelingen stand en pakten zo een deugddoende driepunter.

Na het gelijkspel tegen Charleroi voerde Scott Parker vier wijzigingen door aan zijn basiselftal. Tajon Buchanan was geschorst en werd op de rechtsachter vervangen door Clinton Mata. Hij kreeg achterin het gezelschap van Dedryck Boyata, die de voorkeur kreeg op Brandon Mechele. Voorin kwamen Andreas Skov Olsen en Ferran Jutglà in de plaats van Antonio Nusa en Roman Yaremchuk. Bij Zulte Waregem ontbrak Ruud Vormer die immers niet speelgerechtigd is tegen Club.

De eerste dreiging kwam van een andere ex-speler van Blauw-Zwart, maar Gouden Schoen Mignolet was eerder op de bal dan Jelle Vossen. Aan de overkant werd een schot van Lang afgeblokt. Even later kenden de Bruggelingen wel meeval. Jutglà gleed uit bij het trappen, maar via een lichte deviatie van Vanaken kwam het leer bij Noa Lang terecht en die kon de 0-1 van dichtbij binnentikken. De VAR had minutenlang tijd nodig om de beelden te herbekijken, maar keurde het doelpunt uiteindelijk toch goed.

Jutglà moest na een kwartier geblesseerd naar de kant. Zijn vervanger Yaremchuk bediende even later Lang, maar die kon de vrijstaande Nielsen en Skov Olsen niet bereiken. In plaats van 0-2 werd het echter 1-1. Na een voorzet van Ciranni kon Mata het leer niet wegwerken, waardoor Ndour de gelijkmaker van dichtbij kon binnentrappen. Kort daarop ging een kopbal van Vossen voorlangs, had Mignolet een knappe redding in huis op een schot van Ndour, terwijl een volley van diezelfde Ndour naast ging. Diep in de blessuretijd van de eerste helft duwde Club nog even door, mét succes. Een hoekschop werd door Meijer terug voor doel gekopt en daar kon Vanaken het leer in het dak van het doel binnentrappen.

Na de pauze kwam het eerste gevaar van Blauw-Zwart: na een voorzet van Lang devieerde Vanaken het leer over doel. Zulte Waregem weigerde zich gewonnen te geven en bleef met veel intensiteit en gezonde agressiviteit voetballen. Dat resulteerde eerst in een schot van Rommens over de lat en daarna ook een scrimmage voor doel die niets opleverde. Aan de overkant werd een poging van Skov Olsen nog net afgeblokt.

De Bruggelingen hadden het lastig met een gretig Essevee en kwamen op het uur goed weg: de Clubdefensie kreeg een bal niet goed weggewerkt, maar het schot van Vossen spatte uiteen op de paal. Direct daarna ging een poging van Ndour recht op Mignolet. De Gouden Schoen liet zich even later ook niet verrassen door een vrije trap van Brüls. Zulte Waregem maakte steeds meer aanspraak op de gelijkmaker en dus greep Scott Parker in: Sylla, Rits en Sowah kwamen in de plaats van Boyata, Nielsen en Yaremchuk.

Blauw-Zwart leek na die driedubbele wissel weer meer grip op de wedstrijd te krijgen. Een poging van Skov Olsen ging direct daarna echter naast. De Deen lanceerde kort daarop Noa Lang, maar die werd nog net afgestopt door Borja Lopez. Vijf minuten voor tijd eiste datzelfde duo de hoofdrol op. Lang kon allen doorgaan en werd onderuit gemaaid door de Spaanse verdediger. Rood oordeelde scheidsrechter Van Damme waardoor Zulte Waregem de slotfase moest volmaken met een man minder. De score bleef ongewijzigd en dus pakte Club Brugge de drie punten. Het springt daardoor opnieuw over AA Gent naar de vierde plaats maar voor trainer en spelers is er nog heel veel werk aan de winkel om het niveau naar een normaal peil te brengen.

Jupiler Pro League – Speeldag 23
Toeschouwers: 10.000 – Elindus Arena
Scheidsrechter: Kevin Van Damme
Zulte Waregem: Sammy Bossut – Borja Lopez, Timothy Derijck (66’ Oleksandr Drambaev), Novatus Miroshi – Alessandro Ciranni, Abdoulaye Sisssako, Nicolas Rommens (75’ Daniel Ramirez), Alieu Fadera – Alioune Ndour, Christian Brüls – Jelle Vossen (75’ Chinonso Offor). Coach: Mbaye Leye.
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata (60’ Brandon Mechele), Dedryck Boyata (75’ Abakar Sylla), Denis Odoi, Bjorn Meijer – Casper Nielsen (75’ Mats Rits), Raphael Onyedika, Hans Vanaken – Andreas Skov Olsen, Ferran Jutglà (17’ Roman Yaremchuk, 75’ Kamal Sowah), Noa Lang. Bank: Josef Bursik, Nick Shinton, Jack Hendry en Antonio Nusa. Coach: Scott Parker.
Gele kaarten: Boyata, Vanaken, Lopez, Sowah, Fadera.
Rode kaarten: 85’ Lopez.
Doelpunten: 7’ Lang (0-1), 32’ Ndour (1-1), 45+6’ Vanaken (1-2).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.