Home > Alweer een dreigbrief voor Kortrijkse schepen Axel Weydts: “We gaan jou even komen knippen”

Alweer een dreigbrief voor Kortrijkse schepen Axel Weydts: “We gaan jou even komen knippen”

Geschreven op 4 november 2022 om 09:09 door Mario De Wilde

De Kortrijks schepen Axel Weydts heeft gisteren klacht ingediend na het alweer ontvangen van enkele dreigbrieven. De schepen, bevoegd voor Mobiliteit en Openbare Werken in Kortrijk, schrapte twee jaar geleden al zijn persoonlijke Facebookaccount. Hij was het gezaag en geklaag beu op het sociale medium. Maar nu werden affectief nieuwe dreigbrieven naar hem gestuurd en dus heeft de West-Vlaming klacht ingediend.

“JE BENT NIET NORMAAL ALS JE HOMO BENT… WE GAAN JOU EVEN KOMEN KNIPPEN MET EEN BENDE AAN JE TORENGEBOUW WAAR JE WOOND (sic) OFWEL IN HET STADHUIS.”

Schepen Axel Weydts: “De voorbije weken mocht ik weer ‘fanmail’ ontvangen. Deze keer werd ik letterlijk bedreigd door deze dappere anonieme held. Ik maak me toch ernstig zorgen over waar dit gaat eindigen. Meer en meer worden politici uitgemaakt, beschimpt, bedreigd, bijna ontvoerd, … Moeten we dit nog normaal vinden? Deze opgepookte verruwing van het debat is nefast voor onze democratie. Ik hoor meer en meer jongeren ook zeggen: “ik ben geïnteresseerd in politiek maar op die manier begin ik er niet aan!” Dat is toch jammer?

Ik heb er alle begrip voor dat niet iedereen akkoord kan gaan met de beslissingen die een stadsbestuur neemt. Zeker als het over mobiliteit gaat, hét thema bij uitstek waar iédereen een mening over heeft. Maar kan het ook op een beschaafde manier?

Je hoort wel eens zeggen, trek je dat niet aan! Echt waar, dat probeer ik te doen en meestal lukt dat. Maar ik moet toch toegeven dat dit toch telkens hard aankomt. Die persoonlijke aanvallen om wie ik ben als mens, die bedreigingen, … brrr. Zo kan het echt niet verder. Het vreet aan me. Het kwetst me.

Hoe dan ook hebben dergelijke brieven of andere vormen van haat via de sociale media geen enkele impact op het beleid dat we in deze stad samen met onze coalitiepartners voeren. Integendeel, het sterkt ons alleen maar om verder te gaan op de ingeslagen weg. Om verder te strijden voor het algemeen belang (verkeersveiligheid voor scholieren bijvoorbeeld) en niet toe te geven aan individuele ongemakken en verzuchtingen (even moeten omrijden bijvoorbeeld). Stop er dus mee. Het helpt toch niet. Er wordt uiteraard ook klacht ingediend bij de politie tegen onbekenden.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.