Home > Alternatieve stickeractie Rode Kruis in onze provincie

Alternatieve stickeractie Rode Kruis in onze provincie

Geschreven op 30 april 2020 om 21:03 door Mario De Wilde

Dit jaar valt de sticker van het Rode Kruis gratis in de brievenbus van enkele honderdduizenden adressen in onze provincie. Bij de zelfklever zit een begeleidende brief waarin gevraagd wordt een bijdrage te storten voor het Rode Kruis.
Niet op het kruispunt maar dichter dan ooit
Voor het eerst in bijna 60 jaar kunnen de vrijwilligers van het Rode Kruis geen stickers aan de kruispunten verkopen. Net voor de uitbraak van het coronavirus in ons land was het Rode Kruis Vlaanderen echter al gestart met de uitrol van zijn stickeractie 2020. 770.000 stickers met Suske & Wiske in de hoofdrol waren reeds gedrukt. Toen duidelijk werd dat de stickeractie niet op de traditionele manier, namelijk verkoop op kruispunten en warenhuizen, kon doorgaan moesten de plannen herzien worden. “De stickers vernietigen was alvast geen optie. Zo kwam de communicatiedienst van het Rode Kruis Vlaanderen op het idee om de stickers dan maar te laten verdelen samen met een oproepingsbrief om een gift te doen. Dit zal gebeuren tussen 28 april en 12 mei 2020”, aldus het Rode Kruis.

Bestel je sticker online
Aangezien er meer dan 37 000 woningen zijn in Knokke Heist zullen velen dus geen sticker in de bus vinden. Je kunt echter online een sticker bestellen via https://www.rodekruis.be/sticker/
De opbrengst van deze stickeractie komt altijd onrechtstreeks terug naar de bevolking door het aankopen van lesmateriaal voor EHBO-cursussen, verzorgingsmateriaal en werkmateriaal voor preventieve diensten, het organiseren van bloedinzamelingen, enz….

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.