Home > Allereerste Nations League amputatievoetbal komt dit najaar naar Blankenberge

Allereerste Nations League amputatievoetbal komt dit najaar naar Blankenberge

Geschreven op 24 april 2023 om 16:42 door Mario De Wilde

De allereerste Nations League voor amputatievoetbal zal plaatsvinden in Blankenberge. De stad werd uitgekozen als gaststad door Amp Football Belgium vzw en goedgekeurd door de Europese amputatievoetbalbond. De wedstrijden zullen plaatsvinden op de terreinen van Sport.Vlaanderen, van 05 tot 08 oktober. De vereniging Amp Football Belgium brengt sportmannen én -vrouwen die een amputatie ondergingen samen om te trainen. De voetbalspelers sporten met krukken en zonder prothese. Onder de naam Red Flamingos participeren ze aan internationale wedstrijden en toernooien als onze nationale ploeg. Samen met Griekenland, Georgië, Israël en Oekraïne zijn de voetballers ingedeeld in groep C.

Schepen voor Sport, Jurgen Content: “Het lokaal bestuur is verheugd om dit sportevenement met internationaal karakter naar Blankenberge te halen. In totaal komen een 125-tal sporters naar onze stad, die brengen op hun beurt heel wat supporters mee die hen komen aanmoedigen. Dat dit event wordt erkend door de UEFA en FIFA, betekent dat het wereldwijd via livestreams, socialemediakanalen en televisiekanalen te volgen zal zijn. Het is een schitterend event waar het bestuur maar al te graag z’n schouders onderzet!”

Foto: Burgemeester Björn Prasse, schepen Annie De Pauw en schepen Patrick De Meulenaere ontvangen de voorzitters van de Belgische en Europese liga’s voor Amputee voetbal.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.