Home > ‘Allen 8830’ uit Hooglede duidt Dimitri Carpentier aan als lijsttrekker

‘Allen 8830’ uit Hooglede duidt Dimitri Carpentier aan als lijsttrekker

Geschreven op 30 mei 2023 om 09:58 door Mario De Wilde

Zopas werd in Hooglede Dimitri Carpentier door ‘Allen 8830’ voorgesteld. Frederik Sap: “Ik durf te stellen dat we een goede zes jaar geleden het lokale politieke landschap hertekenden met de oprichting van Allen 8830. We hadden toen beloofd dat we geschiedenis gingen schrijven op 14 oktober 2018. Eigenlijk was het vooral de kiezer die geschiedenis schreef door ons onmiddellijk naast de twee andere partijen te zetten. De basis voor deze goede uitslag was uiteraard ons uitgebreid en onderbouwd programma, én de kandidaten zelf. Iedereen zal het met me eens zijn dat we veel toppers op de lijst hadden.”
“Eén van die toppers mocht ik beter leren kennen in het schepencollege. Door een onvoorziene wissel in de vorige legislatuur kwam Dimitri Carpentier de laatste twee jaar in het college. En ik zal je hierover een anekdote vertellen.
Ieder jaar houden we met het college een uitgebreide tussentijdse evaluatie van het meerjarenplan, we toetsen alles af op financiële haalbaarheid, we bespreken de stand van zaken, en nog zoveel meer. Ik hoef je niet te zeggen dat dit pittige vergaderingen zijn, die een ganse dag duren, en die zelfs kunnen verdergezet worden de volgende dag. Het moet lukken dat deze evaluatie net in de wittebroodsweken van Dimitri als schepen viel. Wel, ik kan je zeggen dat iedereen onder de indruk was van de inbreng van Dimitri. Met cijfers onderbouwde voorbeschouwingen, correcte conclusies en op een manier gebracht zodat iedereen onmiddellijk mee was. Ik belde die avond nog naar Veerle om te zeggen dat Dimitri dé man was om onze gemeente te leiden. Deze overtuiging is alleen maar gesterkt de laatste jaren. Politiek is een evenwicht zoeken tussen beleid voeren, aanwezig zijn en een antwoord formuleren op mensen die met vragen zitten. Dimitri kent zijn dossiers perfect, hij is altijd bereikbaar om te helpen, en hij is er graag bij. Dan ben je een topper. Hij is ook – denk ik – de eerste politieker naar wie mensen verlangen om een speech van te horen, én hij slaagt er telkens in om ook ‘eten is life’ in zijn speech te verwerken wanneer ik erbij ben. Ik heb Dimitri enkele maanden geleden voorgesteld om de lijst van Allen 8830 te trekken. Ook toen hield hij vast aan zijn aanpak door eerst iedereen te betrekken die nodig is om een goede beslissing te nemen. In deze was het in de eerste plaats uiteraard zijn gezin, om vervolgens iedereen van Allen 8830 te betrekken. Beste vrienden, we zijn allen overtuigd dat we met Dimitri op kop opnieuw mooie resultaten zullen behalen.”

Waarna het woord aan Dimitri Carpentier zelf was: ” Enkele maanden geleden doet Frederik, terwijl hij met Julie en mij aan het eten is, live inderdaad de suggestie om mij als lijsttrekker naar voor te schuiven. Ik was eerlijk gezegd een beetje verrast, want ik had dit zelf niet voelen aankomen en het was ook niet dat ik zélf de intentie had om aan zijn stoelpoten te zagen en mijn eigen ambities plots te laten primeren op vriendschap, want dat is het echt wel. Ik vind het dan ook ongelooflijk loyaal van hem, maar sowieso zou ik dit mandaat nooit opnemen als ik de goedkeuring niet kreeg van mijn gezin en onze ploeg. Een tijdje geleden heb ik deze goedkeuring gekregen en ik hoop dat hier nu niemand in deze mooie B&B rechtstaat en het tegendeel durft te beweren… Ik word dus volgend jaar in oktober de lijsttrekker en Frederik wordt de lijstduwer. Ik ga niet ontkennen dat ik bijzonder trots ben om hier vandaag te mogen zitten, maar ik wil meteen nuanceren en relativeren. Allen 8830 is niet afhankelijk van wie de lijsttrekker of de lijstduwer is. Allen 8830 is, net zoals in 2018, afhankelijk van 21 fantastische kandidaten en een al even fantastisch programma. Dit zijn onze troeven en dit blijven onze troeven. Deze persconferentie is dan ook eigenlijk maar een voetnoot in het boek dat we nu al zes jaar aan het schrijven zijn. We hebben ons al die tijd geprofileerd als een partij die de politiek overstijgt. Als een partij die op een uitgesproken positieve manier naar onze gemeente kijkt. Als een partij die verbindt. Onze Summer Games, waarbij we op zoek gaan naar de veelzijdigste inwoner van de gemeente en waarvan er hier toevallig enkele affiches liggen, is hier maar één voorbeeld van. Samen met dit team ben ik ongelooflijk enthousiast om 8830 nóg mooier te maken dan zij al is, al is dat geen evidente opgave. Ik bedank Frederik om de voorbije jaren als een echte kapitein het roer in handen te nemen en ervoor te zorgen dat het schip niet kapseist. Het Allen 8830-schip vertoont na al die jaren zelfs minder deuken dan zijn auto. Ik bedank uiteraard niet alleen Frederik, maar ook alle leden en alle sympathisanten voor het vertrouwen dat ik gekregen heb. Ik zal er alles aan doen om dit vertrouwen niet te beschamen en als eerste bescheiden wapenfeit lijkt een traktaat in café ’t Geniep zo meteen een verdienstelijke start.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.