Home > Alleen het weer was gisteravond nog slechter: Club wint na wanprestatie tegen Lugano 2-0

Alleen het weer was gisteravond nog slechter: Club wint na wanprestatie tegen Lugano 2-0

Geschreven op 10 november 2023 om 08:01 door Mario De Wilde

Nee, wat gisteravond Club Brugge op de mat van Jan Breydel voor haar trouwe aanhang bracht, was een van de slechtste vertoningen uit de afgelopen 10 jaar. Heel de ploeg speelde zonder vertrouwen en totaal ondermaats tegen een bijzonder zwakke Zwitserse tegenstander. De award voor de slechtste prestatie ging bovendien naar het ego-duo Zinckernagel & Thiago dat er werkelijk niets van bakte. Dat laatstegnoemde ook nog meteen de penalty opeiste en na het omzetten van de strafschop theatraal met een hoge ‘ik heb het weer geflikt’-stukje heftig op de borst klopte, getuigt van een wel heel onprofessioneel gebaar. Een staande ovatie daarentegen aan de duizenden fans die gisteravond in een doorregend Jan Breydelstadion hun ploeg bleven steunen. Zij verdienden dan weer alle lof. Het verslag van een Europese wedstrijd die best zo snel mogelijk vergeten wordt.

Ronny Deila schudde het team dat zondag verloor tegen Union flink door elkaar. Achterin kreeg Joel Ordóñez de voorkeur op Jorne Spileers, terwijl op de flanken Tajon Buchanan en Maxim De Cuyper in de plaats kwamen van Odoi en Meijer. Op het middenveld vervingen Raphael Onyedika en Hugo Vetlesen Balanta en Nielsen. Centraal in de spits opteerde Deila voor Igor Thiago, ten nadele van Ferran Jutglà. Aangezien Beşiktaş op eigen veld verloor van Bodø/Glimt kon Club mits winst zeker zijn van overwintering in de Conference League.

De Bruggelingen blaakten duidelijk niet van zelfvertrouwen en gingen aarzelend van start. Na een hoekschop van Skov Olsen kopte Buchanan het leer terug voor doel, maar Mechele was te verrast om de kans te verzilveren. Even later haalde Buchanan de achterlijn, maar zijn voorzet werd nog net weggewerkt. Ook een gekraakt schot van Skov Olsen en een voorzet van De Cuyper richting Thiago leverden geen concreet doelgevaar op.

Het duurde tot op het halfuur vooraleer de wedstrijd echt openbrak. Een belegering van het Zwitserse doel eindigde met een schot van Zinckernagel dat via een bezoekend been net naast ging. Even later devieerde Vanaken een voorzet van Zinckernagel via een verdediger naast, terwijl Skov Olsen het leer over de winkelhaak krulde en Thiago een harde knal net over de deklat zag vliegen. De beste kans viel op slag van rust: Vanaken gaf de bal mee met Zinckernagel, die kapte goed naar binnen maar zijn schot werd gered door doelman Saipi. Het enige wat Lugano daar tegenover kon stellen, was een kopbal van Marques die recht op Mignolet vloog.

Skov Olsen bleef in de kleedkamer en werd na de rust vervangen door Ferran Jutglà. De Catalaan kreeg na enkele minuten al een prima kans: na balverlies bij de Zwitsers probeerde hij de doelman te lobben, maar die kon het leer nog net uit de lucht plukken. Aan de overkant ging een schot van Cimignani over doel. Club bleef op de helft van Lugano kamperen en kreeg na een uur dan toch loon naar werken. Buchanan stormde als een sneltrein op doel af, maar werd ten val gebracht in de zestien meter waardoor de Hongaarse ref Bognár naar de stip wees. Igor Thiago trapte de bal in de linkerhoek en bracht Club zo op voorsprong.

Twintig minuten voor tijd kreeg de Braziliaan de kans om de match in een definitieve plooi te leggen, maar zijn plaatsbal werd nog net voor de doellijn weggeveegd. Het bleef dus spannend, waardoor de Zwitsers in hun kansen bleven geloven. Zo kwam Bislimi plots vrij in de zestien meter, maar zijn schot werd nog net afgeblokt. Direct daarna moest Mignolet redding brengen op een raket van Espinoza.

Verder dan dat geraakten de bezoekers niet. Het was daarentegen Blauw-Zwart dat verzuimde om de 2-0 te scoren. Jutglà kon alleen doorgaan op links, maar zijn schot ging net voorlangs. Enkele minuten later werd de Spanjaard neergehaald in de zestien meter, waardoor de Hongaarse ref opnieuw naar de stip wees. Jutglà nam zelf zijn verantwoordelijkheid, maar knalde de elfmeter naast. De aanvaller bleek erg ongelukkig in de afwerking, want kort daarop kon hij ook een voorzet van Zinckernagel niet verzilveren. Diep in de blessuretijd viel uiteindelijk dan toch de 2-0. Een vrije trap van Vanaken week af op de muur en dwarrelde zo in doel. Een zwaarbevochten maar wel verdiende overwinning, waardoor Club Brugge na vier speeldagen al zeker is van overwintering in de Conference League.

UEFA Europa Conference League – Speeldag 4
Toeschouwers: 20.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Tamás Bognár (Hon)
Club Brugge: Simon Mignolet – Tajon Buchanan (89’ Denis Odoi), Joel Ordóñez, Brandon Mechele, Maxim De Cuyper – Hugo Vetlesen (89’ Éder Balanta), Raphael Onyedika, Hans Vanaken – Andreas Skov Olsen (46’ Ferran Jutglà), Igor Thiago (77’ Bjorn Meijer), Philip Zinckernagel (93’ Michał Skóraś). Bank: Nordin Jackers, Casper Nielsen, Victor Barbera, Dedryck Boyata en Shion Homma. Coach: Ronny Deila.
FC Lugano: Amir Saipi – Allan Arigoni, Lars Lukas Mai, Kreshnik Hajrizi (71’ Roman Macek), Albian Hajdari – Mohamed Mahmoud (71’ Boris Babic), Jonathan Sabbatini, Uran Bislimi (89’ Ayman El Wafi) – Renato Steffen, Yanis Cimignani, Martim Marques (46’ Jhon Espinoza). Coach: Mattia Croci Torti.
Gele kaarten: Marques, Mahmoud, Thiago, Vanaken, Steffen, Sabbatini, El Wafi.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 62’ Thiago (penalty, 1-0), 96’ Vanaken (2-0).

Foto Unibet Club Brugge

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.