Home > ‘Alle Remmen Los’: Jan Verheyen duikt in de wereld van de exploitatiefilms

‘Alle Remmen Los’: Jan Verheyen duikt in de wereld van de exploitatiefilms

Geschreven op 16 oktober 2020 om 17:00 door Mario De Wilde

Volgende week verschijnt ‘Alle Remmen Los’ van de West-Vlaamse regisseur Jan Verheyen. Daarin keert hij terug naar de jaren zeventig. Ha! De wonderlijke jaren zeventig! Behaverbrandingen, flowerpower, de seksuele revolutie: alle remmen los! Ook in de bioscoop werden ? na de verstikkende (zelf)censuur die tot eind jaren zestig duurde – grenzen verkend, uitgehold en verlegd. Het was de eerste en meteen de laatste uitbarsting van totale vrijheid, en het leverde films en genres op waar je nu met verbazing, verbijstering en zelfs verontwaardiging op terugkijkt. What were they thinking!?

In ‘Alle remmen los!’ is filmkenner Jan Verheyen uw vrolijke gids doorheen de riolen van de exploitatiefilms uit die tijd. Tirolersekskluchten, vrouwengevangenisfilms, sadiconazista’s, zombies en kannibalen, mondo’s en beestenfilms – u zal van de ene rijkelijk geïllustreerde verbazing in de andere vallen. Het boek is aangevuld met de guilty pleasures van notoire filmmakers als Erik Van Looy, Martin Koolhoven, Jonas Govaerts, Harry Kümel, Robin Pront en vele anderen.

Uitgeverij Houtekiet. Aantal bladzijden: 456
Productcode (EAN): 9789089248534
Taal: Nederlands
Verschijningsdatum: 22/10/2020

Als filmnerd par excellence heeft Jan Verheyen een ongezonde kennis van B- tot Z-films. Hij deelde die kennis met duizenden enthousiaste bezoekers van het theaterspektakel ‘De Nacht van de Wansmaak’ en de kijkers van zijn cultprogramma’s Film Night Special en Cult Night op Kanaal 2. Voor het eerst deelt hij zijn expertise nu ook met een lezend publiek.

Foto (c) NyklyN-eyeworks

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.