Home > Alle Kortrijkse 85-plussers krijgen volgende week hun vaccin

Alle Kortrijkse 85-plussers krijgen volgende week hun vaccin

Geschreven op 9 maart 2021 om 10:05 door Mario De Wilde

Vanaf  komende maandag 15 maart start VAXPO met het vaccineren van de 85-plussers van Kortrijk, Harelbeke en Kuurne. Vanaf maandag 8 maart valt hun uitnodiging in de bus. Voor wie niet zelfstandig in VAXPO kan geraken, en geen beroep kan doen op een mantelzorger, is er extra ondersteuning voorzien. De wijkteams en het callcenter staan klaar.

Na volgende week zullen zo goed als alle zorgprofessionals van Kortrijk, Harelbeke en Kuurne hun eerste vaccin hebben gekregen. Na hen komen de 85-plussers aan de beurt. Vanaf maandag valt bij ruim 1.000 van hen de uitnodiging in de bus. We doen een oproep aan hun mantelzorgers, familie of vrienden om hen te ondersteunen bij het bevestigen van hun afspraak en het regelen van vervoer. De wijkteams en het callcenter staan klaar voor wie extra hulp nodig heeft.

Uitnodiging per post en via My eBox
Iedereen die uitgenodigd wordt, krijgt een brief in de bus. Op die brief staat een link en een code om de afspraak te bevestigen. De uitnodiging is ook beschikbaar via My eBox. Je krijgt een verwittiging per mail, op voorwaarde dat je jouw account eerst activeert. Dat kan door te surfen naar https://myebox.be/nl en in te loggen met je eID.

Hulp bij vastleggen afspraak en vervoer
We vragen aan mantelzorgers, familie of vrienden om de 85-plussers zoveel mogelijk te helpen bij het vastleggen van hun afspraak en het vervoer van en naar VAXPO. Als begeleider mag je mee naar binnen om het parcours te doorlopen. Heb je vragen of hulp nodig bij het bevestigen van de afspraak, dan kan je steeds terecht bij de medewerkers van de wijk- en dienstencentra, dicht in je buurt.

Heb je geen eigen netwerk en behoor je tot één van onderstaande groepen? Dan kan je een beroep doen op extra hulp en gratis vervoer. De taxisector werkte daarvoor samen met Kortrijk, Kuurne en Harelbeke een ophaalsysteem uit. Naast de verschillende vrijwilligers, stellen zich zo ook 28 taxi-exploitanten uit Kortrijk, Kuurne en Harelbeke met 53 wagens ter beschikking.

– Ik ben 85-plusser

Wanneer je je vaccinatiecode en afspraak hebt ontvangen, kan je je vervoer reserveren via het wijkteam en de wijk- en dienstencentra (je vindt de lijst op www.vaxpo.be) of door te bellen naar 056 244 000. Op basis van een beurtrol wordt een vrijwilliger of een taxichauffeur aangeduid die je thuis komt ophalen en je nadien terugbrengt naar huis. Medewerkers van VAXPO begeleiden je ter plaatse van de wagen naar het vaccinatiecentrum en terug.

– Ik ben rolstoel- of rollatorgebruiker

We vervoeren je met onze liftbus van en naar VAXPO. Reserveren kan ná ontvangst van je vaccinatie-uitnodiging via het wijk- of dienstencentrum in je buurt of via het callcenter: 056 244 000.

Vrijwilligers
Intussen meldden ruim 1.600 vrijwilligers zich aan om hun steentje bij te dragen aan de vaccinatiecampagne in VAXPO. In de week van de vrijwilliger willen we hen allemaal nog eens extra bedanken voor hun enthousiasme en inzet.

FOTO BAS BOGAERTS

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.