Home > All Events uit Zedelgem ontwerpt festivalhut om veilg te shoppen

All Events uit Zedelgem ontwerpt festivalhut om veilg te shoppen

Geschreven op 29 april 2020 om 18:12 door Mario De Wilde

De evenementensector krijgt het zwaar te verduren, maar het zet een aantal toeleveranciers ook aan het denken over hoe ze kunnen omspringen met de nieuwe realiteit. Zo heeft All Events uit Zedelgem de ‘sanicabin’ ontwikkeld, een mobiele chalet waarin shoppers hun handen kunnen ontsmetten en een mondmaskerautomaat vinden. “Als binnenkort de winkels heropenen, hebben wij een snel leverbare en makkelijk te plaatsen oplossing om in alle veiligheid te shoppen”, legt Pieter Luypaert, zaakvoerder van All Events uit.

All Events ontstond in 1999 en is gespecialiseerd in het verhuren en verkopen van infrastructuursystemen zoals mobiele chalets en bars, tenten en hutten. Het verhuurbedrijf mag festivals als Rock Werchter, Graspop Metal Meeting en Tomorrowland tot zijn klanten rekenen. Ook heel wat steden en gemeenten kloppen bij All Events aan voor het inrichten van hun kerstmarkt.Pieter Luypaert: “De grootste troef van onze chalets zijn de eenvoudige montage en het hoogwaardige materiaal waaruit ze vervaardigd zijn. Ze kunnen tegen een stootje en je bouwt ze met twee personen in amper enkele minuten op. Bovendien zijn ze compact te transporteren. Zo krijgen we tot 42 easy chalets in 1 vrachtwagen.”
Veilig ontsmetten tijdens het shoppen
“Toen de regering besliste dat er deze zomer geen massa-evenementen mochten plaatsvinden, was dat een streep door onze rekening. Maar we bleven niet bij de pakken zitten en hebben naar manieren gezocht om ons verhuuraanbod verder nuttig in te zetten. Zo beschikken we over ruime voorraad noodbedden, die we bij een tekort in zorginstellingen kunnen inzetten. Binnenkort zullen we ook onze dubbele chalets inzetten in woonzorgcentra, als bezoekersruimte met tussenwand.” Vandaag heeft All Events meer dan 1000 chalets op voorraad, die tijdelijk zullen worden gebruikt als ‘sanicabin’. In deze units staan 4 ontsmettingspalen die met de voet bediend kunnen worden. Optioneel kan er in elke unit ook een automaat met mondmaskers worden geïnstalleerd. Zowel de palen als de automaten worden geleverd door Mera Claeys uit Ruddervoorde.

“Eén van de coronamaatregelen is dat mensen op geregelde tijdstippen hun handen moeten ontsmetten, dus ook wanneer ze aan het winkelen zijn. Steden en gemeenten kunnen zelf beslissen of ze hun mondmaskers via de automaten betalend of gratis aanbieden”, stelt Francis Claeys, zaakvoerder van Mera Claeys.
Een oplossing voor diverse sectoren
Steden mogen elke cabin ook een eigen look & feel geven. “Ze kunnen er hun logo op plaatsen of op de wanden affiches met preventieboodschappen aanbrengen. En door meerdere chalets naast elkaar te zetten kunnen een groot aantal mensen op korte tijd hun handen desinfecteren.” Ook voor andere organisaties is de sanicabin interessant. “We hebben voldoende capaciteit om de units ook bij scholen en bedrijven te plaatsen. Zeker op plaatsen waar er veel verloop van mensen is, bijvoorbeeld op werven of in drukke treinstations, is het een efficiënte en weerbestendige oplossing, die je, eenmaal de crisis achter de rug is, snel weer kunt wegnemen”, aldus Pieter Luypaert van All Events.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.