Home > Algemeen Directeur Stad en OCMW Brugge Colin Beheydt verkozen tot vicevoorzitter van ICMA

Algemeen Directeur Stad en OCMW Brugge Colin Beheydt verkozen tot vicevoorzitter van ICMA

Geschreven op 28 maart 2022 om 16:40 door Mario De Wilde

Colin Beheydt, de Algemeen Directeur van Stad Brugge en OCMW Brugge, is afgelopen weekend verkozen tot vicevoorzitter van de ‘International City Management Association’ (ICMA). ICMA, opgericht in 1914 en met hoofdzetel in Washington, is wereldwijd de leidende/grootste vereniging op het vlak van gemeentemanagement. De vereniging brengt lokale besturen wereldwijd samen om van elkaar te leren en ervaringen en deskundigheid te delen. Dit met de bedoeling om lokale besturen sterker te maken. ICMA telt wereldwijd meer dan 12.000 leden en heeft samenwerkingsverbanden met zo’n 40-tal landen (Australië, Canada, Denemarken, India, Kenia, Zuid-Afrika, UK…).

Algemeen Directeur Colin Beheydt: “Dit internationaal platform wordt hoe langer hoe belangrijker. Niet alleen omdat de problemen waarmee we worden geconfronteerd, wereldwijd een uitdaging zijn, zoals bijvoorbeeld COVID 19, de klimaatuitdaging, integratie van vluchtelingen binnen onze gemeenschappen, … Maar ook omdat voor die problemen hoe langer hoe meer naar de lokale besturen wordt gekeken. Dit bestuursniveau staat het dichtst bij de klant/burger en wordt door die ook het meest vertrouwd. Ze zijn beweeglijk, efficiënt en hun focus ligt steeds op wat voor de klant/burger echt telt. De lokale besturen en de gemeenschappen versterken, is dus een absolute must.”

Colin Beheydt was al langer actief binnen deze organisatie. In 2012 werd hij lid en in 2013 woonde hij een eerste congres bij in Boston. Onder zijn impuls sloot Exello.net – de beroepsvereniging voor gemeentemanagement in Vlaanderen – in 2017 in San Antonio een samenwerkingsovereenkomst af met ICMA. In 2019 en in 2020 stond hij als spreker geagendeerd op de congressen van respectievelijk Nashville en Unite (online congres).

In januari 2022 stelde hij zich kandidaat voor de plaats van International Regional Vice President in de raad van bestuur van ICMA die 21 koppen telt. Hij doorliep de selectieprocedure die op vrijdag 25 maart 2022 werd afgerond met een interview door een internationale jury die uit zeven leden bestaat. Afgelopen weekend werd vervolgens bekendgemaakt dat Colin Beheydt van de drie resterende kandidaten naar voren wordt geschoven om op het congres in september in Columbus (Ohio) te worden aangesteld.

Burgemeester Dirk De fauw: “Als stadsbestuur zijn we uitermate trots dat iemand uit ons bestuur dergelijke internationale functie zal bekleden. Colin Beheydt is de eerste Belg die in de raad van bestuur van ICMA zal zetelen en Brugge is daarmee de eerste Belgische stad die in de raad van bestuur van ICMA zal zijn vertegenwoordigd. Ik ben ervan overtuigd dat Colin zijn uitgebreide kennis ten dienste zal stellen van deze organisatie, en dat hij de inzichten die hij daar verwerft, zal kunnen toepassen op de werking van ons lokaal bestuur.” Het vicevoorzitterschap gaat in op 1 oktober 2022 en duurt drie jaar. Het gaat om een onbezoldigd mandaat.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.