Home > Aldi aan de Torhoutse Steenweg in Sint-Andries wordt Carrefour-vestiging

Aldi aan de Torhoutse Steenweg in Sint-Andries wordt Carrefour-vestiging

Geschreven op 25 maart 2019 om 12:28 door Mario De Wilde

Carrefour wenst het bestaande handelsgebouw aan de Torhoutse Steenweg 130, waar tot voor kort Aldi gevestigd was, uit te breiden en te verbouwen. Het aanpalende pand werd gekocht om de winkel over dit perceel uit te breiden. De woning Torhoutse Steenweg 128 wordt gesloopt en het perceel wordt volledig dicht gebouwd zodat de bestaande winkel en de nieuwbouw één geheel vormen. Het dakvolume aan de straatzijde van de oorspronkelijke winkel wordt afgebroken en vervangen door een volume met twee volwaardige bouwlagen. Schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) heeft hier recent de omgevingsvergunning voor toegekend. Het uiteindelijke doel is de realisatie van een Carrefour Express-buurtsupermarkt.

Aldi nu aan de Zandstraat

Het project vormt de herinvulling – na uitbreiding – van een bestaand handelsgebouw aan de Torhoutse Steenweg (N32) 128-130 te Sint-Andries. In dit handelsgebouw werden sinds 1985 een Aldi-discountsupermarkt (met een netto-handelsoppervlakte van 575 m²) en een Renmansbeenhouwerij (met een netto-handelsoppervlakte van 25 m²) uitgebaat. Om zijn nieuw winkelconcept te kunnen realiseren, had Aldi behoefte aan een veel ruimere netto-handelsoppervlakte (+ 1.350 m²), die ter plaatse – ook na afbraak van het naastliggend woonhuis en uitbreiding van het handelsgebouw – niet kon worden gerealiseerd. Aldi en Renmans verhuisden recent dan ook naar een beduidend ruimer handelsgebouw aan de Zandstraat ter hoogte van de Expresweg (N31) te Sint-Andries. Carrefour wenst met de herinvulling van dit leegstaand handelsgebouw met een Carrefour Express-buurtsupermarkt, het buurtsupermarktaanbod – dat reeds meer dan 30 jaar op deze locatie bestaat – verder te zetten op de iets ruimere nettohandelsoppervlakte van 845 m².

Opening na de zomer

Franky Demon: Door de uitbreiding en aanpassing van de site zal men een hedendaags buurtsupermarktassortiment op commercieel verantwoorde manier kunnen aanbieden aan de klanten en het personeel in ergonomisch betere omstandigheden kunnen laten werken. Door de reorganisatie van de parking worden 6 bijkomende parkeerplaatsen, 14 bijkomende fietsstallingen en 3 staanplaatsen voor bakfietsen gecreëerd. De fietsstallingen voor klanten zullen overdekt zijn. Er wordt eveneens een parkeerplaats voor een vrachtwagen afgelijnd ter hoogte van de laad- en loszone bij de inrit aan de Torhoutse Steenweg (N32). Carrefour Express zal op die manier beschikken over 56 parkeerplaatsen, 25 fietsenstallingen en een laad- en loszone met een afgebakende parkeerplaats voor een vrachtwagen. De opening van de Carrefour Express is voorzien in september 2019

1 reactie

Fabienne logghe
Geschreven op 2020-08-27 12:59:02
Beste Zijn jullie nog op zoek naar personeel graag zou ik mijn kandidatuur bij jullie stellen

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.