Home > Alain en Rita waren de 10.000ste bezoekers aan For Freedom Museum in Ramskapelle

Alain en Rita waren de 10.000ste bezoekers aan For Freedom Museum in Ramskapelle

Geschreven op 5 oktober 2021 om 08:25 door Mario De Wilde

Het gaat hard voor het For Freedom Museum in Ramskapelle. Gisteren mocht conservators Freddy en Danny Jones hun 10.000-ste bezoeker ontvangen en tegelijk vieren. Deze eer viel Alain en Rita Devos-Robberechts uit Opwijk te beurt en ze maakten van de gelegenheid gebruik om het echtpaar letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes te zetten. Het toeval wil dat de grootvader van Alain, Albert Seynaeve, voor de tweede wereldoorlog samen met zijn echtgenote, het ‘Grand Hotel de Bruges et Flandres’ uitbaatten op de Zeedijk in Heist.
Andermans zaken
Het minder goede zomerweer, de Covid-19 pandemie, de deelname aan het VRT-programma ‘Andermans Zaken’ met Kamal Kharmach op VRT-1, zorgden voor een ongewoon succesvol jaar voor het For Freedom Museum. Vrijwilliger en statisticus Mathieu Coolen becijferde dat 80 % van de bezoekers afkomstig waren uit Vlaanderen, 8,6 % uit Nederland, 5,6 % uit Wallonië, 3,1 % uit Duitsland en een gelijknamig aantal uit Brussel. Omwille van Covid was het aantal bezoekers uit het buitenland zeer gering, maar met het opheffen van veel maatregelen ziet de toekomst er hier weeral wat rooskleuriger uit. Niettegenstaande bezochten niet minder dan 35 verschillende nationaliteiten dit jaar het For Freedom Museum. In een normaal werkjaar zijn dat er minstens 65.

Vanaf april nieuwe scènes

Banden werden opnieuw aangeknoopt met Leger Battle Tours, een reisorganisatie uit het Verenigd Koninkrijk dat reizen organiseert naar het continent en het For Freedom Museum op haar reisroute inplant. Momenteel voert het For Freedom Museum een uiterst grote investering uit, waarvan het resultaat in Europa zijn weerga niet zal vinden. De nieuwe scènes zullen toegankelijk zijn voor het grote publiek vanaf 2 april 2022. Intussen bereiden de Vrienden van Het For Freedom Museum de Canadaweek tijdens de herfstvakantie reeds voor. Onder het motto “ Duizend Vlaggen voor 1000 Gesneuvelden” wordt Knokke-Heist weer herdoopt tot “Maple Leaf City”, dit als eerbetoon ten aanzien van onze Canadese Bevrijders 1944.

Samen met wijlen burgemeester Graaf Leopold Lippens en eerste schepen Maxim Willems werd deze actie een tiental jaren geleden op touw gezet. Huidig burgemeester Piet Degroote en het voltallig schepencollege van Knokke-Heist bieden ook dit jaar hun volledige samenwerking aan. Danny Jones: “De enthousiaste bevolking van Knokke-Heist zet hier ook haar beste beentje voor. Geen stad in de wereld die ons evenaart. Tijdens de Canadaweek zullen meer dan 1000 Canadese vlaggen ons straatbeeld vullen, steeds in gedachte houdend dat onze toekomst te danken is aan hun ultieme offer.”

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.