Home > Al ruim 300 gele (levensreddende) dozen bij senioren in Damme

Al ruim 300 gele (levensreddende) dozen bij senioren in Damme

Geschreven op 29 maart 2023 om 10:02 door Mario De Wilde

Sinds de lancering van de Gele doos zijn er in Damme al meer dan 300 stuk verdeeld. De Gele doos is een hulpmiddel voor zorgverleners. Bij interventies vinden ze heel snel de nuttige informatie om de senior of persoon met een hulpnood te helpen. Soms is die informatie zelfs levensreddend. De dozen die in de koelkast worden bewaard, worden gratis verdeeld bij de Damse apotheken en via het Sociaal Huis.

De Gele doos ziet eruit als een boterhammendoos zo groot als een eierkartonnetje. Hij wordt in de koelkast bewaard. Een sticker op de binnenzijde van de voordeur wijst hulpverleners zoals ambulanciers of spoedartsen op de aanwezigheid. Ze vinden zo heel snel medische en persoonlijke informatie over de bewoner. Voorbeelden zijn het medicatieschema of het overzicht van een reguliere zorgverstrekkers. Dit betekent een grote tijdwinst, in het bijzonder in landelijk gebied.

De verspreiding van de Gele doos in Damme gebeurt in samenwerking met de Eerstelijnszone Oostkust. Eind november werden de eerste dozen verspreid. Sindsdien werden er in Damme al ruim 300 verspreid. Maar nog veel 70-plussers hebben er nog geen in huis. Zij kunnen hem gratis verkrijgen bij de apothekers in Damme of het Sociaal huis. In de doos zitten de blanco invulformulieren en de voordeursticker.n“We moeten blijvend aandacht hebben voor het bestaan van dit initiatief”, weet Dams schepen Filip Babylon. “Naast de verspreiding moeten we ook waken over het actualiseren van de gegevens in de al verspreide Gele dozen.”

Op de foto vlnr Muriël Missault (coördinator Sociaal Huis), schepen Filip Babylon en burgemeester Joachim Coens

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.