Home > Al meteen veel belangstelling gisteren voor eerste dag Zoute Grand Prix in Knokke

Al meteen veel belangstelling gisteren voor eerste dag Zoute Grand Prix in Knokke

Geschreven op 7 oktober 2022 om 09:39 door Mario De Wilde

Gisteren opende burgemeester Piet De Groote samen met organisatoren Filip en David Bourgoo de PRADO Zoute, het indrukwekkende paviljoen en kloppend hart van de Zoute Grand Prix op het strand ter hoogte van de Wielingen. 21 premium autopartners pakken eruit met hun mooiste en nieuwste autodesigns en technische innovaties. Daarbij ook wagens die nog nooit eerder aan het Europese en/of Belgische publiek getoond zijn. Ook dit jaar is er aandacht voor kunst met aanwezigheid van topwerken van binnen- en buitenlandse kunstenaars. Hiervoor werkt de organisatie samen met de gerenommeerde Guy Pieters Gallery. Art & Art on 4 wheels: een unieke combinatie!

Europese, Benelux- en Belgische premières
In primeur voor Europa wordt de Lamborghini Urus Performante aan het publiek getoond. Voor het eerst in de Benelux zijn er de Bugatti W16 Mistral (kostprijs 5 miljoen euro), de Bentley Bentayga Extended Wheelbase en de Rimac Nevera (snelste bolide ter wereld) te bewonderen. Belgische autoliefhebbers kunnen voor het eerst kennismaken met de schoonheid en power van de Lamborghini Huracan Tecnica, Lotus Evija en Eletre en de elegantie van de Roylls Royce Phantom Series II en Black Badge Ghost.

Zoute Grand Prix Rally
225 prachtige historische wagens nemen deel aan de Zoute Rally by stow die je op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober van 15.30 tot 18 uur kunt zien voorbijtuffen in de Lippens-, Dumortier- en Kustlaan en ook rustig kunt bewonderen op de Zeedijk.

Zoute Sale by Bonhams
Dit jaar krijgen de 75 wagens voor de Zoute Sale by Bonhams onderdak in hun eigen paviljoen op het strand ter hoogte van het Albertplein. In al die jaren is deze veiling uitgegroeid tot één van de belangrijkste ter wereld in zijn categorie. Voor dit jaar wordt verwacht dat er voor meer dan 20 miljoen euro aan unieke wagens van eigenaar zal wisselen! De Ferrari 288 GTO Coupé uit 1985 allen al wordt geraamd op 3,7 tot 4,1 miljoen euro!

Zoute Concours D’Elegance
De Zoute Grand Prix zou niet volledig zijn zonder een Concours d’ Elégance: 75 paradepaardjes in de unieke setting op de Fairway van de exclusieve Royal Zoute Golf Club. 15 gidsen zijn beschikbaar voor boeiende privé-rondleidingen. Ongetwijfeld zul je genieten van de sappige verhalen en indrukwekkende cijfers over de tentoongestelde pareltjes. Naar aanleiding van de 75ste verjaardag van Ferrari maken meer dan 20 super exclusieve Ferrari’s (waaronder twee die behoorden tot de privé-collectie van Prins Bernhard uit Nederland) hun opwachting in de Royal Zoute Golf Club.

Zoute Grand Prix 3
Burgemeester Piet De Groote: “Deze 13de editie van de Zoute Grand Prix wordt ondermeer dankzij de zon die we weer besteld hebben, een grandioze topper voor onze badplaats. Door de talrijke hotelovernachtingen en reservaties in onze restaurants, rekenen we op een financiële return van 24 miljoen euro, dit is ruim 100 maal meer dan dat we er zelf als gemeentebestuur jaarlijks in investeren. Bovendien besteden de organisatoren ook steeds meer aandacht dat er CO2-neutraal gewerkt wordt. Als compensatie voor de emissies voorziet de Zoute Grand Prix o.a. nieuwe bomen voor ons stadsrandbos. Ik wil Filip en David nog een expliciet bedanken voor hun creativiteit en organisatietalent om opnieuw een event op wereldniveau in elkaar te boksen die niet alleen autoliefhebbers maar een heel breed internationaal publiek aanspreekt!”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.