Home > Al gehoord van folkbaldansen? In Roeselare starten ze er volgende week mee

Al gehoord van folkbaldansen? In Roeselare starten ze er volgende week mee

Geschreven op 26 februari 2024 om 08:23 door Mario De Wilde

’t Smidje heb je vast wel eens meegedanst op een of andere fuif of huwelijksfeest. Maar wist je dat deze dans onder de naam ‘Jig’ vaak gedanst wordt op folkbals? En dat er een leuk verhaal aan vasthangt? Ben je wel eens naar een folkbal geweest, maar zijn de danspassen jou nog een raadsel? Zin om je 8 lesavonden lang onder te dompelen in de West-Europese danstraditie? Welnu, volg dan deze lessenreeks folkbaldansen die Chroronde volgende week woensdag start.

Gedurende een 8-tal lessen maak je kennis in twee niveaus (beginners en (mid-)gevorderden) met de dansen die op folkbals gedanst worden. Het verhaal achter de dans, leiden en volgen, muzikaliteit, improvisatie… Ook dit komt aan bod. Dansplezier staat bovenaan, je beweegt en ontmoet je medemens. Een vaste danspartner is niet nodig, iedereen danst met iedereen.

Docenten Pieterjan en Steven Hantson (ja ja, vader en zoon inderdaad) brengen je met veel enthousiasme en humor de juiste passen in de benen. Wil je vrijblijvend kennismaken? Dat kan! De eerste les op woensdag 6 maart is gratis. Kom af en danseuh!

Lessenreeks folkbaldansen, elke woensdagavond van maart en april 2024
Startavond: 6 maart 2024, 19u30 tot 22u
Zaal Ter Beke, Gitsestraat 287, 8800 Roeselare
www.choronde.be – choronde@choronde.be – facebook.com/choronde – 0487 64 09 81

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.