Home > Agnes, Christine & Maria winnen € 300 op de Middelkerkse markten

Agnes, Christine & Maria winnen € 300 op de Middelkerkse markten

Geschreven op 15 juni 2024 om 07:01 door Mario De Wilde

Agnes Vanhooren voor de boerenmarkt, Christine Verbanck voor de donderdagmarkt en Maria Boydens voor de Wiek zijn de winnaars van de ‘Maand van de markt’-wedstrijd in Middelkerke. Tijdens hun bezoekjes aan de boerenmarkt, de weekmarkt en de markt van de wiek dienden ze een wedstrijdformulier in. Na de trekking kwamen de dames als winnaar eruit: ze mogen zich tegoed doen aan een de middelbonnen ter waarde van € 300 voor Middelkerkse handelaars.

 

 

Markt is trekpleister voor lokale economie

 

De donderdagmarkt in Middelkerke strekt zich uit van het marktplein tot aan de Duinenweg en verzamelt tientallen marktkramers die een enorm veelzijdig aanbod verkopen. De typische marktsfeer is ook extra gezellig, want er is heel veel volk en geroezemoes. De lokale markt erg belangrijk voor de lokale economie, want ook de ‘vaste’ handelaars in de buurt profiteren mee van de grote volkstoeloop voor de markt.

 

 

Korte Keten dus ‘levende vers’

 

Iedere zaterdag zetten enkele lokale landbouwers hun kraam op het Oudstrijdersplein in Middelkerke voor de traditionele boerenmarkt. Ook die markt is een echte trekpleister, want de koopwaar komt eigenlijk rechtstreeks uit de stal of de grond van de lokale boeren. De boerenmarkt is trouwens niet de enige ‘korte -ketenmarkt’ in Middelkerke. Iedere eerste en derde zondag van de maand bundelen enkele lokale producenten zich op de site van de Wiek voor de ‘Makersmarkt’ in Leffinge.

 

 

Zomer vol markten

 

Traditioneel is de zomer het marktseizoen bij uitstek. Bekijk het volledige marktoverzicht op onze website www.middelkerke.be/markten

 

—————————–

Op de foto : van links naar rechts : Agnes Vanhooren voor de boerenmarkt, Christine Verbanck voor de donderdagmarkt en Maria Boydens voor de Wiek.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.