Home > Afscheid van gebouwen en throwback tijdens opendeurdag in Sint-Andreasinstituut in Brugge

Afscheid van gebouwen en throwback tijdens opendeurdag in Sint-Andreasinstituut in Brugge

Geschreven op 25 april 2022 om 07:16 door Mario De Wilde

Tijdens het Bouw Wow feest! afgelopen zaterdagnamiddag in het Sint-Andreasinstituut, Garenmarkt 8 te Brugge, bood de lagere en kleuterschool een afscheid aan van z’n oude gebouwen, een verkenning van de voorlopige gebouwen in de Boninvest en een rondleiding in de nieuwbouw in de Jakobinessenstraat. “Op deze speciale infonamiddag was er heel wat aanbod.”, zegt directeur Martine Fontaine.
Op het programma stonden een terugblik naar de jeugdjaren in het oude blok B met een nostalgische veiling en tea-time moment, een avonturentocht in blok A, het oudste deel van de school, een verkenningstocht in de nieuwbouw en een gids die er vertelde over het erfgoed, een ontdekking van de H. Hart-kleuterschool als knusse plek voor onze jongsten, een verkenning van de voorlopige lokalen voor de bovenbouw aan de Boninvest waar Jutje Goud je verraste en in het Jakobinessenpark, de verbinding tussen de nieuwbouw en de H. Hartkleuterschool, was er een sportieve KiVa-pauze.

Ondertussen gaf de school ook informatie over hun co-teaching- en zorgwerking en uiteraard was er de mogelijkheid tot inschrijven. “Deze opendeurdag werd speciaal aangekleed als aansluitende activiteit op de erfgoedweek en had oud en nieuw als sleutelwoorden.”, zegt directeur Fontaine nog. “Straks wordt afscheid genomen van de oude gebouwen en ondertussen wordt al reikhalzend uitgekeken naar ons gloednieuw schoolgebouw in de Jakobinessenstraat dat in 2023 zal afgewerkt zijn.” , vult ze aan.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.