Home > Afscheid van een “Grote Dame”

Afscheid van een “Grote Dame”

Geschreven op 16 september 2021 om 10:23 door Geert Demuynck
Farewell BNS Godetia
Woensdag 15 september 2021 wordt te boek gesteld als een historische dag voor de Belgische Marine. De Oude Dame van de Noordzee zette haar laatste vaart richting Gent in. Het afscheid van de A960 Godetia, een monument binnen de Belgische scheepvaart vaart op eigen kracht en en bemand door haar eigen crew naar haar eindbestemming.
Haar dekken werden gisteren nog voor een laatste keer schoon gemaakt, hetgeen veel zegt over de betekenis van dit schip voor haar bemanning. Hun ‘Tweede Thuis’. De laatste vlaggengroet, een laatste keer aan- en afmeren. Een rollercoaster aan emoties bij de bemanning, gaande van trots en fierheid tot verdriet en gemis. 56 jaar lang heeft dit uniek platform haar taken vervuld als bevoorradingsschip op vele zeeën.
De scheepshoorn luidde voor een laatste keer. Het is muisstil. Met pijn in het hart nemen de commandant en de bemanning afscheid. Afscheid van een stuk maritieme geschiedenis.
Tekst : 2MR Jannick en MAT Dennison beide collega’s zijn leerlingen die in afwachting van hun vervolgcursussen te werk gesteld zijn bij StratCom.

1 reactie

Dirk Ryckaert
Geschreven op 2021-10-04 18:24:45
Na 3 jaar op pensioen doet het pijn om zoiets te zien . We hebben jarenlang vertrouwen opgebouwd , ieder keer terug bij elke missie . Het was een sterke dame die vele stormen trotseerde Voor niets ging ze uit de weg Het was onze tweede thuis soms voor maanden Maar nooit liet ze ons in de steek Vaarwel lieve Dame Het ga je goed en vergeten je nooit Fair wel Dicky

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.