Home > Afgezwakte festiviteiten voor ‘Waregem Wintert’

Afgezwakte festiviteiten voor ‘Waregem Wintert’

Geschreven op 23 december 2021 om 13:21 door Mario De Wilde

Door de strengere coronamaatregelen van het federaal Overlegcomité moet de stad enkele wijzigingen doorvoeren in het kader van Waregem Wintert. Dat betekent vanaf zondag 26 december helaas geen winterchalets meer. Voor de ijspiste bekijkt de stad nog enkele mogelijkheden.

• De aangescherpte maatregelen maken het onmogelijk om nog winterchalets te laten uitbaten. Dat betekent helaas dat deze chalets aan de ijspiste vanaf zondag gesloten blijven. De stad verwittigde ondertussen reeds alle betrokken verenigingen.

• Voor de ijspiste bekijkt het stadsbestuur momenteel, samen met de uitbater, alle opties. Dit gebeurt ook in overleg met andere ijspistes in het land. Een definitieve beslissing wordt morgen verwacht.

• De deur van het Huis van de kerstman blijft vanaf zondag dicht. Gelukkig betekent dit enkel dat een bezoekje in het huis niet meer mogelijk is. Door de ramen kan iedereen wel nog de kerstman in zijn feeërieke interieur komen bewonderen, net zoals vorig jaar.

Het stadsbestuur betreurt dat het moet overgaan tot deze beslissingen, maar ziet helaas geen andere mogelijkheid om in regel te blijven met de nieuwe maatregelen.

Tot en met zaterdagavond verloopt alles wel nog zoals gepland. Schaatsen op de Markt kan nog, verenigingen steunen aan de winterchalets ook, net zoals een bezoekje binnen in het Huis van de kerstman in park Baron Casier.

De andere activiteiten van Waregem Wintert lopen wel onverminderd door: kom zeker ook langs voor het Verhaal van de kerstman (park Baron Casier), winterwandelen 10 000 stappen (overal in Waregem), eindejaarsshoppen bij onze handelaars, de winterse marktactie op de zaterdagmarkt en de Winterfoor aan Waregem Expo. Alle info vind je op www.waregemwintert.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.