Home > Afgezette burgemeester Bram Degrieck van De Panne weigert sleutels af te geven

Afgezette burgemeester Bram Degrieck van De Panne weigert sleutels af te geven

Geschreven op 30 augustus 2021 om 12:37 door Mario De Wilde

Wie dacht dat de politieke storm in De Panne gaan liggen is, heeft het verkeerd voor. De ontslagen burgemeester Bram Degrieck en de schepenen weigeren de sleutel van het gemeentehuis terug te geven. In een brief vanuit de administratie, in opdracht van de “aangewezen – burgemeester en de “nieuwe schepenen” werd aan de burgemeester Degrieck en schepenen Janssens, Buyens, Luyssen en Vandermeeren gevraagd om hun sleutel van het gemeentehuis in te leveren, emailhandtekeningen aan te passen en inlogcodes voor software – toepassingen te veranderen. Er werd tevens gevraagd om de facebookpagina burgemeestervandepanne te veranderen van naam. De leden van het college van burgemeester en schepenen Degrieck, Janssens, Buyens, Luyssen en Vandermeeren werden op de gemeenteraad van 24 augustus ten gevolge een constructieve motie van wantrouwen, ontslagen. Tegen deze beslissing werd ondertussen een UDN – procedure voor de Raad van State gestart, waarin de schorsing en de vernietiging van de omstreden beslissing wordt geëist. Een eerste uitspraak wordt begin volgende week verwacht.

Bram Degrieck: “Tot deze uitspraak van de Raad van State, zullen wij in geen geval de sleutel van het gemeentehuis terug inleveren en zullen onze communicatiekanalen ongewijzigd blijven. Ze mogen op hun kop gaan staan: de sleutel van het gemeentehuis behouden staat voor ons symbool dat wij ons weigeren ons neer te leggen bij de genomen en ongeldige beslissing van de gemeenteraad.”

Wim Janssens: “Samen met mijn collega’s wacht ik vol vertrouwen de uitspraak van de Raad van State af. Ik zal in het gemeentehuis geen lampen gaan uitdraaien, of de printers gaan saboteren hoor … niemand hoeft zich zorgen te maken, die sleutel blijft in mijn broekzak maar staat wel symbool voor ons verzet tegen de ongeldige beslissing van de gemeenteraad.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.