Home > Actie Sofica Roemenië van Luc Lierman uit Westkapelle trekt de stekker eruit

Actie Sofica Roemenië van Luc Lierman uit Westkapelle trekt de stekker eruit

Geschreven op 1 februari 2023 om 11:37 door Mario De Wilde

Dit jaar beëindigt de lokale privé-organisatie Actie Sofica Roemenië haar werking. De organisatie werd in 1990 opgericht door Luc Lierman uit Westkapelle. Tot vijfmaal toe vertrok uit Knokke-Heist een hulpkonvooi bestaande uit twee of drie volgeladen vrachtwagens, ter beschikking gesteld door firma Gheleyns, Geeraert, Lierman, Cattoor en de school Maria Duin uit Zeebrugge. Er vertrok ook een ploeg voor de renovatie van het dispensarium en de school. Voor de toeristische ontluiking werd ook een bebloemingsproject opgezet. Om de Roemeense kunst en cultuur te verspreiden in ons land werd een dansgroep uitgenodigd en tentoonstellingen georganiseerd.

Zoals voorzien werd het restant van de beschikbare middelen ten bedrage van € 3.300 overhandigd aan een organisatie met gelijkaardig doel namelijk De Helpende Hand uit regio Lier- Grobbendonck. Zij vertrekken in het voorjaar naar Targu Neamt in Roemenië waar een aantal instellingen en klooster geholpen worden alsook heel wat vluchtelingen uit Oekraïne.

Op de foto van links naar rechts: mevrouw en de heer Gheleyns, Luc Lierman (Actie Sofica Roemenië) de heer Frans Tops van De Helpende Hand, en André Desmidt en Sofica Nauwelaerts van Actie Sofica Roemenië. 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.