Home > Achtste zomerspeelplein op de Grote Markt van Kortrijk

Achtste zomerspeelplein op de Grote Markt van Kortrijk

Geschreven op 12 juni 2020 om 18:17 door Mario De Wilde

Het zomerspeelplein op de Grote Markt van Kortrijk is met zijn achtste editie een echte vaste waarde in het zomerse stadsbeeld. Het speelplein werd feestelijk ingespeeld door de kinderen van basisschool Sint-Jozef, in aanwezigheid van de lokale brandweer. Het speelplein is namelijk voorzien van een heuse brandweerwagen. Voor de iets oudere kinderen doorkruist een uitdagend stammenwoud de zandvlakte.
Het was tot eind mei afwachten of het zomerspeelplein dit jaar op de Grote Markt zou verschijnen. De toestellen waren gekozen en stonden klaar om geleverd te worden, hulp van stadsdiensten was ingepland, vzw Jongerenatelier hield zich klaar voor de opbouw.  Voor de opbouw kon vzw Jongerenatelier geen beroep doen op hun jongeren die binnen het onderwijskader worden ingeschakeld om hun vak te leren. Gelukkig werden er binnen de dienst Evenementen zes stadsmedewerkers gevonden om het zomerspeelplein op te bouwen.

Inclusief spelen
Het zomerspeelplein bevat voor elk wat wils: behalve de brandweerwagen en het stammenwoud is er een toestel met kruiptunnel en zintuiglijke prikkels voor de allerkleinsten en een mooie stap-wip voorzien. Inclusief spelen staat centraal dankzij spel- en zintuiglijke prikkels op maat. De firma Eibe leverde de speeltoestellen. Het zomerspeelplein blijft tot 15 oktober op de Grote Markt.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.