Home > Acht tuinaannemers uit Knokke behalen certificaat ecologisch tuinieren 

Acht tuinaannemers uit Knokke behalen certificaat ecologisch tuinieren 

Geschreven op 6 oktober 2021 om 08:50 door Mario De Wilde

Sinds 1 januari 2021 is het gebruik van pesticiden verboden in Knokke-Heist. De badplaats nam deze beslissing gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Hieruit kwam aan het licht dat er jaarlijks meer dan 10 soorten pesticiden worden aangetroffen zowel in geringe mate als zelf in hoge overschrijding van de norm. Er werden zelfs stoffen aangetroffen die verboden zijn in België. Deze chemische bestrijdingsmiddelen bedreigen ons leefmilieu en de gezondheid van elk van ons. En dus was een verbod de logische stap.

Acht gecertificeerde tuinaannemers 
Een belangrijke schakel in de handhaving van het pesticidenverbod zijn de tuinaannemers. Het gemeentebestuur Knokke-Heist nodigde in samenwerking met VELT de tuinaannemers uit om een 6-delige opleiding te volgen. De inhoud ging over wetgeving, verhardingen, (on)gewenste planten en communicatietraining.
Acht tuinaannemers behaalden hun certificaat en mochten die op woensdag 29 september 2021 ontvangen. Ben jij op zoek naar een tuinaannemer om je tuin ecologischer te maker? Heb je nood aan advies? Contacteer dan een van onze eerste acht gecertificeerde bedrijven:

Francis Van De Cotte, tuinarchitectuur en tuinaanleg
Marc Ghekiere, Ghekiere Landscaping
Philippe Vergauwe
Jens De Groote, Latoa tuinen.
Philippe Lekens, Tuinen Lekens
Marc Braet
Marnix Missiaen
Bruno Huyghebaert, Tuinen Huyghebaert

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.