Home > Acht nieuwe handmade makers en dit is ook het nieuwe souvenir van Brugge

Acht nieuwe handmade makers en dit is ook het nieuwe souvenir van Brugge

Geschreven op 21 juni 2024 om 07:26 door Mario De Wilde

Gisteravond was er in Brugge de eerste editie van de Nacht van de Makers. Heel wat Brugs makerstalent viel er die avond in de prijzen. Ook dit jaar zijn er nieuwe straffe makers gekozen die het Handmade in Brugge label vanaf nu mogen claimen. Het Handmade in Brugge label staat voor kwaliteit, en geeft in eerste instantie aan dat deze makers pure ambachtsmensen zijn. Vakmanschap staat in hun werk centraal, een unieke visie op productontwikkeling, maar ook het delen van kennis, en dat als ondernemer aan het ruime publiek aanbieden. Volgende acht makers kregen op 20/06 het label officieel overhandigd:

Choc’Lat Port
Dumon Chocolatier
Handgemaakt geluk
Maillots Pavlova Costume Design
Matubu Coffee
Myrtle Makes & Mends
Van Krieken x Llukaj
Zalmrokerij Wymo

Samen met hun 94 collega’s zijn deze makers te zien in een nieuwe editie van de gratis Handmade in Brugge stadsgids. Wat dus ook betekent dat dit jaar de kaap van meer dan 100 makers werd bereikt! De stadsgids is o.a. verkrijgbaar in het Sashuis, de shop van Handmade in Brugge (Wijngaardplein 14), waar je ook tot eind augustus kennismaakt met deze acht nieuwe makers in een expo.

Lore De Backer wint de prijs ‘Jonge Makers’.

Deze prijs werd geïnitieerd door De Republiek samen met TURBO en Handmade in Brugge en is al aan zijn vijfde editie toe. Het wordt gezien als een stimuleringsprijs met als doel Brugse makers jonger dan 30 jaar een duw in de rug te geven bij hun ondernemerschap én hun ambacht. Beloftevolle makers die duidelijk het verschil maken en die beschikken over veel passie, potentieel en ambitie hadden een streepje voor bij de jury. Deze jonge maker nam gisteren dan ook heel fier de trofee in ontvangst:

✹ Goudsmid Lore De Backer

Lore is een klassiek opgeleide goudsmid en maakt door haar extra opleiding Industrieel Productontwerp moeiteloos gebruik van moderne technieken. Volgens Lore gaan duurzaamheid en schoonheid hand in hand, daarom kiest ze enkel voor de beste materialen. Recent realiseerde Lore haar ultieme droom en lanceerde ze haar eigen merk. Juwelen met een unieke stijl, geïnspireerd op brutalisme en modernisme.

The Bruges Fourchette: het nieuwe souvenir van Brugge.

Eind vorig jaar lanceerde Handmade in Brugge de wedstrijd BRUGOH! om een origineel antwoord te bieden op het bestaande souveniraanbod in onze stad. Designers uit Brugge en omstreken werden uitgedaagd om een nieuw, duurzaam souvenir voor Brugge te ontwerpen. Uit de veertig inzendingen koos de jury één juryprijs en selecteerde ze vijf genomineerden waarop het brede publiek kon stemmen. Jury en publiek waren unaniem, want dit ontwerp kaapte op 20/06 zowel de jury- als publieksprijs weg:

✹ The Bruges Fourchette van Nikolaas Pruuost, Nathalie Serfranckx en Björn Van Houtte

The Bruges Fourchette brengt het iconische Belfort en onze rijke eetcultuur samen in één souvenir. Handig, stijlvol en met een vleugje humor. Concreet gaan de makers achter dit ontwerp d.m.v. hun prijs aan de slag om dit souvenir op de markt te brengen.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.