Home > Acht nieuwe fietsjes, steps en driewielers voor Hoeve Hangerijn in Assebroek

Acht nieuwe fietsjes, steps en driewielers voor Hoeve Hangerijn in Assebroek

Geschreven op 17 mei 2021 om 09:26 door Mario De Wilde

Piepjonge fietsers en ravotters kunnen in Hoeve Hangerijn (Assebroek) vanaf nu hun hartje ophalen met nieuw rollend materieel. Er werden acht nieuwe fietsjes, steps en driewielers aangekocht na een uitgebreide inzamelactie. Buurtvereniging Het Schuurke, fietshandel Spik & Spaak, schepen Mercedes Van Volcem en een aantal gulle schenkers deden via een lotjesverkoop een stevige duit in het zakje.

Wie Hoeve Hangerijn vlakbij de Assebroekse Meersen bezoekt, weet dat er altijd wat te beleven valt. De hoeve heeft een brede sociaal-maatschappelijke functie. In de dagelijkse werking staat de ontmoeting tussen mensen met en zonder beperking centraal. Om ook de allerjongste bezoekers te laten genieten in de openlucht, stelt de hoeve sinds jaar en dag oude speelgoedtractors en fietsjes beschikbaar. Dat ‘wielerpark’ is sinds kort volledig vernieuwd.

Coördinator Sanne Paelinck: “De tractors en fietsjes zijn ontzettend populair bij jonge bezoekers. Je vindt het rollend materieel overal op ons terrein, maar tweetal jaar geleden stelden we vast dat we nood aan hadden degelijk rollend speelgoed. VZW Het Schuurke hoorde van de oproep en schonk spontaan 500 euro. Daarmee kochten we speelgoedtractors aan. Door het intensief gebruik van dit speelgoed, liepen de tractors in 2020 op hun laatste wielen. Daarom gingen we op zoek naar een duurzame oplossing.”

Corona gooide op tijdens het project roet in het eten, maar de ploeg van Hoeve Hangerijn bleef niet bij de pakken zitten. Met het oog op de inclusieve werking en om jonge kinderen de kans te geven om op de hoeve te leren fietsen, werd een nieuwe inzamelactie gestart. Het resultaat mag er wezen. Voortaan staan er acht nieuwe fietsjes, steps en driewielers te blinken op het erf.

Schepen Mercedes Van Volcem: ‘Als bevoegd schepen voor openbaar domein wou ik mijn steentje bijdragen aan dit laagdrempelige mobiliteitsproject voor de allerjongsten. We weten dat een kinderfiets of degelijke driewieler niet voor alle gezinnen betaalbaar is. Toch wou ik ook hen een duwtje in de rug te geven. Vanuit mijn functie steunde ik de inzamelactie en de aankoop van het rollend materieel. Zo krijgen alle kleuters de kans om tijdens hun bezoek aan Hoeve Hangerijn te (leren) fietsen, zelfs wanneer dat thuis niet mogelijk is.”

De fietsen, tractors en driewielers zijn bestemd voor alle jonge bezoekers van de hoeve. Het materiaal krijgt een vaste plaats, kinderen kunnen naar believen een voertuig uitkiezen en ermee rondrijden op het domein. Dat gebeurt in vertrouwen, zonder dat iemand ervoor betaalt.

Schepen Pablo Annys: “Het is mooi om te zien hoe we deze aankoop konden realiseren door de handen in elkaar te slaan. Hoeve Hangerijn organiseerde een lotjesverkoop op woensdagnamiddag en kon 250 euro inzamelen. De zaakvoerder van Spik & Spaak, de buurman van de hoeve, verdubbelde dat bedrag op zijn beurt. Met de bijdrage van mijn collega Van Volcem en het brede engagement van de buurt konden we op 1.000 euro afklokken en investeren in een volledig nieuw ‘park’ van twee-, drie en vierwielers. Aangezien ontspanningsmogelijkheden voor gezinnen omwille van corona nog steeds beperkt blijven, is dit een mooie opsteker voor al wie Hoeve Hangerijn een bezoekje brengt.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.