Home > Acht Ieperse scholen ontvangen cheque voor deelname aan Operatie Proper

Acht Ieperse scholen ontvangen cheque voor deelname aan Operatie Proper

Geschreven op 7 oktober 2023 om 08:35 door Mario De Wilde

Acht Ieperse scholen hebben zopas een cheque ontvangen voor hun deelname aan Operatie Proper. Deze actie van Mooimakers, een samenwerking tussen VVSG, FostPlus en OVAM, wil scholen en jeugdverenigingen stimuleren om zwerfvuil aan te pakken. De scholen werden op 27 september beloond voor hun inspanningen met een cheque van 600 tot 900 euro. De scholen namen deel aan verschillende activiteiten om zwerfvuil aan te pakken, zoals het organiseren van opruimacties, het sensibiliseren van leerlingen over afval en het aanschaffen van afvalbakken. De actie werd nauw opgevolgd en ondersteund door IVVO.

“We zijn trots op de deelname van deze scholen aan Operatie Proper. Ze hebben allemaal een belangrijke bijdrage geleverd aan een properere schoolomgeving. We hopen dat ze hun acties verderzetten en ook andere scholen inspireren”, aldus schepen van Milieu Valentijn Despeghel

De scholen die een cheque ontvingen, zijn:

Het Wij-land Voormezele
VBS Boezinge
GVB De Schatkist Hollebeke
VBS Het Nestkastje Dikkebus
Heilige Familie
Internaat SMSI
College Ieper
Koningsdale

De volgende Operatie Proper loopt van 16 augustus tot 31 oktober 2023. Scholen en jeugdverenigingen kunnen zich nog tot 31 oktober inschrijven via www.mooimakers.be.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.