Home > Abinda uit Ruddervoorde zet eerste stappen in Nederland

Abinda uit Ruddervoorde zet eerste stappen in Nederland

Geschreven op 9 april 2021 om 09:21 door Mario De Wilde

Het Belgische productiebedrijf Abinda heeft onlangs haar eerste producten op de Nederlandse markt geïntroduceerd. De Groentenpaté en Kikkererwtenpaté zijn nu verkrijgbaar bij Udea. Een stap waar ze in Ruddervoorde maar wat trots op zijn, vertelt Marie-Astrid Dossche, die begin dit jaar het stokje over heeft genomen van haar vader Frederik. “We zien ernaar uit om onze activiteiten in Nederland op termijn nog verder uit te breiden.” Marie-Astrid nam de leiding over het bedrijf in januari officieel over. Haar vader is wel nog dagelijks aanwezig. Marie-Astrid: “Mooi dat dit zo kan. Ik ben heel warm ontvangen. De sfeer binnen het bedrijf is erg goed; de medewerkers onderling hebben een goede band en daardoor heb ik mijn start als heel prettig ervaren.” Marie-Astrid vertelt dat het afgelopen jaar vanwege alle coronamaatregelen heel uitdagend was. “Wel ben ik heel trots op hoe we ons hier doorheen slaan. Zo is er amper uitval geweest.”

Historie
Abinda is een Belgisch familiebedrijf. Het verhaal begon in 1988 met een koppel, Jan en Kris, in een klein poppenhuisje in Brugge. Zij maakten de producten in hun keuken en verdeelden deze zelf in Brugge onder de natuurvoedingswinkels. Het concept sloeg aan en Abinda verhuisde snel naar een groter pand in Oostkamp. Later werd het huidige pand in Ruddervoorde betrokken. “Jan en Kris begonnen op kleine schaal met biologische vleesvervangers. Het bedrijf is daarna snel, maar heel organisch gegroeid. In 1998 vonden Jan en Kris de bedrijfsstructuur voor hen te groot, en heeft mijn vader het overgenomen. Daarmee werd Abinda het zusterbedrijf van De Hobbit, gevestigd in Maldegem. Beide bedrijven vullen elkaar mooi aan, en er is in de loop van de tijd een nauwe samenwerking ontstaan.”

Voor een breed publiek
Waar staat Abinda precies voor? Marie-Astrid: “Abinda staat voor gezonde, voedzame, en lekkere vegetarische voeding. Of je nu vegetariër of flexitariër bent, of gewoon af en toe voor een vegetarische optie gaat, je bent heel snel verkocht wanneer je onze producten proeft. We willen mensen iets aanbieden waarmee ze makkelijk, en op een gezonde manier, de vegetarische keuken kunnen binnenstappen. Wij zien ook steeds meer vraag naar vegetarische producten, vaak vanuit nieuwe hoeken: maaltijdboxen, take away concepten, enz. Hier zijn we natuurlijk heel enthousiast over!”

Een paar weken geleden organiseerden we nog een bijzonder succesrijke lezerswedstrijd met Abinda waarbij we ruim 900 inzendingen mochten begroeten. Sindsdien hebben al een heleboel West-Vlamingen kennis gemaakt met het uitgebreid en smakelijk assortiment van Abinda. 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.