Home > Aartrijkse zorginstelling promoot duurzaam woon-werkverkeer met elektrische fietsen

Aartrijkse zorginstelling promoot duurzaam woon-werkverkeer met elektrische fietsen

Geschreven op 3 juni 2021 om 15:56 door Mario De Wilde

In OC Cirkant in Aartrijke, een voorziening voor volwassenen met een beperking, wil men medewerkers stimuleren om op een duurzame, groene manier naar het werk te komen. Zo’n 50 collega’s gaan het engagement aan om vanaf mei tot midden september zich extra in te zetten om op een duurzame naar het werk te komen. Medewerkers worden gestimuleerd en gemotiveerd met tal van toffe cadeautjes en momenten. Zo kon men op donderdag 3 juni proeven van de elektrische fietsen van Cool Electro Cycle tijdens een testnamiddag.

Het project van OC Cirkant werd ‘Samen Groen Kleuren’ gedoopt, een knipoog naar de baseline van de voorziening: ‘OC Cirkant kleurt zorg’. “Door de collega’s uit te dagen om op een duurzame manier naar het werk te komen, hopen we ons steentje bij te dragen voor het milieu en de wereld wat groener te kleuren.” knipoogt Barbara Verstraete, administratief & logistiek directeur van Cirkant. “Nu er al 50 collega’s hun engagement hebben geuit om op een bewuste manier om te gaan met hun woon-werkverkeer, lijkt het mij duidelijk dat het project zijn impact niet zal missen. Het is natuurlijk maar een eerste stap, maar we geloven dat alle beetjes helpen.”

Van mei tot september worden de medewerkers van Cirkant aangemoedigd om op een duurzame manier naar het werk te komen. “Dit kan zowel te voet zijn, met de fiets, carpoolend of zelfs met de step of met de rolschaatsen.” lacht Verstraete. “Het belangrijkste is dat het gebeurd. We willen ook meegeven aan de collega’s dat, ook al kun je maar één keer per maand op een ecologische manier naar het werk komen, dat is beter dan niets. En we hopen uiteraard dat ze zo de smaak te pakken krijgen.”

“Uiteraard zorgen we voor de nodige motivatie voor de collega’s. Zo kreeg men in mei al een energybag, een zakje vol gezond lekkers, die nodige energie geeft na een fikse wandeling of na een ferme fietstocht. En vandaag kunnen ze dus proeven van de elektrische fietsen van Cool Electro Cycle. Door iedereen de kans te geven om even een fiets te testen en te ervaren hoe het voelt om elektrisch te fietsen, hopen we de drempel te verlagen. We zijn dan ook ontzettend dankbaar dat Nicolas Cool van Cool Electro Cycle tot bij ons wou komen hiervoor.” vertelt Verstraete. “In de zomer volgen nog enkele verrassingen voor de collega’s en we hopen in september met een knaller te kunnen afsluiten. Sowieso is het project voor ons nu al geslaagd, als we zien hoe enthousiast de medewerkers bezig zijn met die duurzame verplaatsingen.”

foto van de testnamiddag met v.l.n.r Nico Baertsoen (Cool) Nicolas Cool (Cool), Geert (deelnemer dagcentrum Horizon), Joachim Jonckheere (Cirkant) Barbara Verstraete (Cirkant) en Bart Vanhee (Cirkant).

1 reactie

Fritz
Geschreven op 2021-06-03 21:11:49
Lofwaardig initiatief

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.