Home > Aanstaande vrijdag schiet in Zeebrugge het Loopcriterium van de Kust opnieuw uit haar startblokken

Aanstaande vrijdag schiet in Zeebrugge het Loopcriterium van de Kust opnieuw uit haar startblokken

Geschreven op 27 juni 2022 om 15:34 door Mario De Wilde

Aanstaande vrijdag 1 juli schiet het Loopcriterium van de Kust opnieuw uit haar startblokken. Tien loopwedstrijden in tien verschillende badplaatsen aan de Belgische kust, dat is lopen in een uniek kader van strand, duinen en zeezicht. Deze loopwedstrijden zijn toegankelijk voor klassementslopers, maar zeker ook voor recreanten, over afstanden van 5 tot 10 kilometer. Heb je deze winter nog niet zoveel kilometers in de benen, dan heb je zeker keuze genoeg om een kortere wedstrijd te lopen.

Het Loopcriterium van de Kust mikt niet alleen op klassementslopers en recreanten maar wil ook kinderen en jongeren warm maken voor het lopen. In elke stad of gemeente is er ook een Kidsrun voorzien, voorafgaand of gelijktijdig met de volwassenloop. Wil je liever eens sporten in familieverband: neem dan deel aan de Familyrun. Samen sporten met het ganse gezin is niet alleen goed voor de gezondheid maar is vooral heel leuk. Wist je trouwens dat wie minstens 3 keer recreatief deelneemt, alleen, aan de kidsruns of met het gezin, kans maakt op een prachtige prijs uit de tombola, die uitgereikt wordt op 30 september in De Haan? Het loopcriterium is een echte aanrader om jouw zomer van 2022 een sportieve boost te geven!

Door deel te nemen aan één of meerdere lopen kan je ook de MUG-Heli West-Vlaanderen steunen. De MUG Heli West-Vlaanderen redt al ruim 30 jaar onafgebroken levens. Zij zijn echter afhankelijk van giften om hun werking uit te bouwen. Daarom wil het Loopcriterium van de Kust dit goede doel steunen. Lopen en terzelfdertijd levens redden, een mooie combinatie toch?

Deze 10 loopwedstrijden mag je niet missen:

Vrijdag 1 juli – Zeebrugge

Zaterdag 9 juli – Blankenberge

Maandag 11 juli – Nieuwpoort

Woensdag 13 juli – Koksijde

Vrijdag 15 juli – Knokke-Heist

Zondag 24 juli – Oostende

Vrijdag 29 juli – Wenduine

Woensdag 10 augustus – De Panne

Vrijdag 12 augustus – Bredene

Dinsdag 23 augustus – Middelkerke

Het Loopcriterium van de Kust is een organisatie van het Sport Overleg Kust, een sportief samenwerkingsverband tussen alle kustgemeenten.

Met dank aan de sponsors: Star Tracking, Dextro Energy, Focus/WTV, Hotel Brasserie Astel De Haan, Endlich Zeiltochten, Floreal Holidays, Deweerdt Sport en Sport Vlaanderen. Ten voordele van het goede doel: Mug Heli West-Vlaanderen. De professionele omkadering van het Loopcriterium van de Kust met online inschrijvingsplatform, tijdsregistratie en klassement wordt verzorgd door Star Tracking.

Hoe makkelijk inschrijven voor één van de lopen? Surf naar www.star-tracking.be.

Je kan inschrijven voor één of voor meerdere lopen. Wie gaat voor het eindklassement moet aan minimum drie wedstrijden deelnemen. Wie minstens drie keer recreatief deelneemt, alleen, met het gezin of aan de kidsruns maakt kans op een prachtige prijs uit de tombola. Prijsuitreiking op 30 september 2022 in De Haan. Alle info voor je deelname op www.loopcriteriumvandekust.com. Volg het Loopcriterium van de Kust ook op Facebook en Instagram

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.