Home > Aanleg gestart fietspad langs spoorweg tussen Sportoase en station Knokke 

Aanleg gestart fietspad langs spoorweg tussen Sportoase en station Knokke 

Geschreven op 1 juli 2020 om 14:45 door Mario De Wilde

In de gemeenteraad van donderdag 25 juni 2020 heeft het gemeentebestuur een samenwerkingsovereenkomst met de bv Duinenwater Group goedgekeurd om een fietspad aan te leggen langs de spoorweg tussen het zwembad Sportoase Duinenwater en het station van Knokke. De globale kostprijs voor de aanleg van deze gecombineerde brandweg-fietspad-wandelpad wordt geraamd op 555.641,51 euro (exclusief BTW). De Duinenwater Group staat in voor het hoofdaandeel van deze kosten (444.513 euro exclusief BTW). De gemeente komt tussen voor een bedrag van 111.128,30 euro (exclusief BTW). Alle studiekosten en erelonen m.b.t. voornoemde werken, zijn forfaitair vastgesteld op 70 000 euro (exclusief BTW) en worden op dezelfde wijze verdeeld volgens de 80%/20 %-regel. Het gemeentelijk aandeel bedraagt hier dus 14.000 euro (exclusief BTW).

Brandweg gecombineerd met fiets- en wandelpad

De wegenis voor de verkaveling Duinenwater is volledig gerealiseerd en ook de bouw van de villa’s en appartementen is volop aan de gang. Voor fietsers werd een fietspad aangelegd langs de Henry Van De Veldelaan. Dit fietspad ligt echter niet op een logische route zodat het merendeel van de fietsers de rijweg van Duinenwater volgen waar geen fietsvoorzieningen zijn. Door de brandweer werd destijds opgelegd dat een brandweg moet aangelegd worden ten zuiden van de spoorwegbedding om de toekomstige percelen daar bereikbaar te maken en evacuatie mogelijk te maken in geval van brand of calamiteiten. De aanleg van deze brandweg biedt een opportuniteit om op de brandweg ook gecombineerd fiets- en wandelverkeer toe te laten om zo een veilige verbinding te realiseren naar en van de attractiepolen Sportoase, Lakeside Paradise, Jeugdclub ’t Verzet, het stadsrandbos en de toekomstige bowling/karting.

Pad in asfalt en grasdallen

Het 2,6 meter brede pad wordt aangelegd in asfalt met daarnaast een strook grasdallen zodat voor de brandweer een berijdbare zone ontstaat van 4 meter breed. Er komen ook drie doorsteken tussen het nieuwe fietspad en Duinenwater zodat in de verkaveling een fijnmazig fiets- en wandelnetwerk ontstaat.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.