Home > Aankomst en tijdrit van Baloise Ladies Tour op 15 juli opnieuw in Knokke-Heist

Aankomst en tijdrit van Baloise Ladies Tour op 15 juli opnieuw in Knokke-Heist

Geschreven op 30 januari 2023 om 10:43 door Mario De Wilde

De negende editie van de Baloise Ladies Tour wordt dit jaar verreden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juli 2023. Net als vorig jaar geldt deze vijfdaagse voor de wereldtop in het vrouwenwielrennen als de laatste voorbereidingswedstrijd voor de Ronde van Frankrijk voor vrouwen die van start gaat op zondag 23 juli 2023. Het parcours van de Baloise Ladies Tour loopt opnieuw door Nederland en België en doet drie provincies aan: Zeeland, Oost- en West-Vlaanderen.

Baloise Tour
Net als in 2017 wordt de proloog in Vlissingen verreden. In het volle hoogseizoen wordt het bij het publiek in vakantiestemming ongetwijfeld opnieuw drummen aan de Zeelandse kustboulevard! Zwevegem gaat op de tweede wedstrijddag door als een nieuwe start- en aankomstplaats maar heeft al een jarenlange traditie in het mannenwielrennen met de organisatie van de Grote Prijs Marcel Kint. Nu zet deze West-Vlaamse gemeente ook volop in op het vrouwenwielrennen. In de streek rond Zwevegem krijgen de rensters alvast een attractief parcours voor de wielen geschoven. De West-Vlaamse gemeente engageert zich voor een periode van drie jaar.

Zulte blijft de Baloise Ladies Tour trouw en verhuist van donderdag naar vrijdag. Reeds voor de derde keer is Zulte de start- en aankomstplaats van een etappe die opnieuw voor een deel de Vlaamse Ardennen zal aandoen.

Op zaterdag 15 juli staat er opnieuw een leuk tweeluik op het programma. Breskens is de nieuwe startplaats van de voormiddagrit in een grensoverschrijdende rit tussen twee kustplaatsen waarbij de aankomststreep ligt getrokken in Knokke-Heist. In de vooravond wordt in de Belgische badplaats ook een individuele tijdrit afgewerkt.

De ontknoping van deze vijfdaagse volgt op zondag in Deinze. Zowel de start als de finish situeren zich op de Markt wat ongetwijfeld voor een sfeervolle apotheose zal zorgen. Het wordt nu al uitkijken of Ellen van Dijk in de wielerminnende Leiestad opnieuw de eindzege in de wacht kan slepen.

Rittenschema Baloise Ladies Tour 2023:  

· Woensdag 12 juli: proloog in Vlissingen
· Donderdag 13 juli: Zwevegem-Zwevegem
· Vrijdag 14 juli: Zulte-Zulte
· Zaterdag 15 juli: Breskens-Knokke Heist en individuele tijdrit in Knokke Heist
· Zondag 16 juli: Deinze-Deinze

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.