Home > Aangespoeld en gekwetst zeehondje Coco straks weer vrij…en je kan er bij zijn

Aangespoeld en gekwetst zeehondje Coco straks weer vrij…en je kan er bij zijn

Geschreven op 2 juli 2021 om 10:29 door Mario De Wilde

Begin april spoelde zeehondje Coco zwaargewond aan op het strand van Raversijde. Na twee maanden intensieve verzorging in het SEA LIFE Zeehonden Opvangcentrum is Coco opnieuw klaar voor de vrijheid. Dankzij een unieke samenwerking tussen SEA LIFE en online veilingplatform VakantieVeilingen.be kan jij er met je gezin bij zijn als Coco wordt vrijgelaten.

Het verhaal van zeehondje Coco

Op 23 april 2021 spoelde zeehondje Coco aan op het strand van Raversijde, helemaal uitgeput en met zware verwondingen aan haar hals door drijvend afval in zee. Het SEA LIFE Zeehonden Opvangcentrum redde het zeehondje dat bij aankomst in het centrum nog amper 19,3 kilogram woog. De afgelopen twee maanden kreeg Coco alle nodige zorgen en liefde om weer aan te sterken en is nu opnieuw een gezonde zeehond van 26,5 kg!

Maak de vrijlating van Coco mee 

Nu Coco weer helemaal gezond en wel is, wordt ze op 10 juli opnieuw vrijgelaten in zee en daar kan jij getuige van zijn! Om aandacht te vragen voor het afvalprobleem in zee en geld in te zamelen voor de werking van het Zeehonden Opvangcentrum werkt SEA LIFE uitzonderlijk samen met online veilingplatform VakantieVeilingen.be. Voor de vrijlating van Coco wordt eenmalig een unieke veiling opgezet: met een familiebubbel van 4 personen kun je de uitzonderlijke gebeurtenis bijwonen. De opbrengst van deze veiling gaat integraal naar het opvangcentrum.

Het SEA LIFE Zeehonden Opvangcentrum laat wel vaker geredde zeehondjes terug vrij in zee onder toeziend oog van wat publiek, maar omwille van het COVID-virus werden deze vrijlatingen niet publiekelijk meer aangekondigd. Volgend weekend is het dus voor het eerst sinds lange tijd dat je dit uitzonderlijke moment met een klein gezelschap kan bijwonen. Echt een unieke ervaring dus!

De dag start in SEA LIFE, waar je Coco voor het eerst ontmoet en vanop het platform boven de pup pool kan zien hoe ze wordt klaargemaakt voor de vrijlating. Vervolgens trekt de SEA LIFE rescue car naar het strand, waar het grote moment is aangebroken om Coco uit te zwaaien. Achteraf geniet je nog van een bezoek met rondleiding van je eigen gids aan SEA LIFE en je gaat naar huis met een leuke goodiebag. Meebieden op deze unieke ervaring op VakantieVeilingen.be kan tot 20u00 uur op dinsdag 6 juli 2021.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.