Home > Aangekondigde renovatie voor Bargepark in Beernem komt er niet, wegens geen centen

Aangekondigde renovatie voor Bargepark in Beernem komt er niet, wegens geen centen

Geschreven op 2 februari 2023 om 07:48 door Mario De Wilde

Voor de geplande renovatie van het voormalige schoolgebouw in het Beernemse Bargepark is in totaal ruim 1,25 miljoen euro nodig. De gemeente Beernem voorzag in haar begroting slechts 85.000 euro. Dat bleek tijdens de gemeenteraad van donderdag 26 januari 2023. “Het gevolg is dat de verschillende fases voor de aanpak van het gebouw niet mogelijk zijn. Zelfs voor de eerste fase, de renovatie van de stookplaats, is er geld te kort. De gemeente moet nu klare wijn schenken voor de gebruikers van de lokalen. Zij moeten weten wat er effectief zal gebeuren. Worden er nog zaken vernieuwd of blijven ze nog jaren in de huidige situatie,” verduidelijkt fractieleider Gijs Degrande (N-VA).

Hoewel de lokalen voor jeugd- en seniorenverenigingen, de harmonie, de politie en een tennisvereniging tot op de draad versleten, komt de aangekondigde renovatie er niet. Dat betekent dat de broodnodige investeringen in isolatie, akoestiek en verwarming uitblijven. Ook de verhuis van de Harmonie De Vrienden van Groot-Beernem naar het deel van het politiegebouw gaat niet door. Nochtans was de aanpak van de Barge in 2019 een belangrijke belofte in het meerjarenplan van CD&V, Groen en Vooruit. De reden? Er zijn geen centen voorzien.

Huidige meerderheidspartijen breken opnieuw belofte

“Dit toont nog maar eens hoe krap de begroting van onze gemeente is opgebouwd. De kerntaken van onze gemeente zoals het onderhouden van eigen patrimonium komen onder druk te staan. Dit bevestigt opnieuw een vaststelling uit de bestuurskrachtmeting die in 2021 werd uitgevoerd door IDEA Consult. Er is een gebrek aan langetermijnplanning rond infrastructuur zowel naar investeringen, onderhoud als op financieel vlak.. We betreuren hoe dit dossier van het Bargepark is blijven liggen en nu de mist ingaat. We kunnen alleen maar vaststellen dat de huidige meerderheidspartijen opnieuw veel hebben beloofd maar ook hier hun belofte niet kunnen waarmaken. Integendeel, dit dossier is verkeerd, of beter, niet aangepakt,” besluit Degrande.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.