Home > Aan een avondje hypnose toe? Zaterdag 21 oktober staat Dominik Messiaen in Izegem

Aan een avondje hypnose toe? Zaterdag 21 oktober staat Dominik Messiaen in Izegem

Geschreven op 12 oktober 2023 om 09:37 door Mario De Wilde

Hypnose… het spreekt sinds mensenheugenis tot de verbeelding. Wat is hypnose? Is het echt of niet? Kan een hypnotiseur je dingen laten doen tegen jouw wil? Werkt hypnose therapeutisch? We vragen het aan Dominik Messiaen, The Charming Hypnotist. Op 21 oktober speelt de sympathiekste hypnotiseur van het land in Izegem. In een bijna uitverkocht Cultuurcentrum De Leest zorgt hij voor een onvergetelijke avond boordevol comedy.

Dominik, wat is hypnose?

Hypnose is een ontspannen mentale toestand waarbij je onderbewustzijn openstaat voor suggesties. Eigenlijk breng je jezelf door te focussen in een hypnotische toestand. De hypnotiseur begeleidt enkel het proces.

Kan iederéén in hypnose gaan?

Jazeker, als je je inleeft in een film of boek ervaar je hypnose. Hoewel je met je bewust brein heel goed weet dat het niet echt is, reageer je onderbewust op iets grappigs of spannends. Hypnose heeft dus niets te maken met slaap en is ook niet hetzelfde als trance. Trance kan je bijvoorbeeld ook ervaren door alcohol en drugs maar ook door hypnose. Tijdens de show worden de mensen op het podium dronken door het drinken van een denkbeeldige cocktail. Hilariteit verzekerd en zonder enig neveneffect!

Kan een hypnotiseur je dingen laten doen die je niet wil?

De vorm van hypnose die ik gebruik is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect, net zoals bij een therapeutische relatie. Dat maakt ook dat wie bij mij in hypnose gaat volledig bewust blijft. Die persoon kan dus perfect aangeven dat die iets niet wil. Onlangs nog gaf een jongedame, werkzaam als verpleegster, me haar denkbeeldige cocktail terug en zei: “Ik mag niet drinken. Ik ben van wacht!”.

Hoelang doe jij dit al?

Ik ben sinds 2013 actief bezig met hypnose. Ik werd vooral bekend als zakkenroller door mijn TV-optredens bij “Jonas & Vangeel”, “Gert Late Night” en “On n’est pas des pigeons”. En het was op een internationale bijenkomst van zakkenrollers dat ik voor het eerst hypnose van dichtbij meemaakte. Sindsdien volgde ik allerlei opleidingen en intussen speel ik mijn tweede theaterseizoen.

Waarvoor helpt hypnose allemaal?

Het helpt voor gewichtsverlies, stoppen met roken, verminderen van stress en vele andere zaken die ontstaan vanuit ons onderbewustzijn. Daar zitten ook onze gewoontes en automatismen opgeslagen. Het grote voordeel van hypnose is dat het op onderbewust niveau werkt en daardoor veel sneller resultaten levert.

Zijn er gebeurtenissen die jou altijd bijblijven?

De mensen in hypnose verrassen mij iedere keer weer. Bij mijn show geloven de mensen op het podium dat ze hun idool in de zaal zien. In Merelbeke zag een dame Urbanus zitten. Een andere dame riep me bij haar en zei dat die mevrouw het verkeerd had. Ik dacht dat de visuele hallucinatie bij haar niet werkte maar ze vervolgde met “Da’s Urbanus nie, da’s Celine Dion. Allez, madam, ziede gij nie goe? Da’s toch genen man. Ge moet u denk ik eens een ander brilleke kopen”. De zaal schaterde het uit. Het moment waarbij de gehypnotiseerden het publiek naakt zien, levert ook onvergetelijke momenten. Zo deed een vrouw teken naar een man in de zaal dat hij zijn benen dicht moest doen en ze zei achter haar hand “Allez, jong, da’s geen zicht, ik zie die zijn spel hangen”. In Oosterzele stond een vrouw plots op en liep naar voor om van bovenuit een beter zicht te hebben. En in de Kazematten zag een jongedame Amber Heard in de zaal. Ze stapte er op af en vroeg: “Hebt gij echt kaka gedaan in Brad Pitt zijn bed?” De vrouw antwoordde “ja” waarop de jongedame zei “Ik dacht het al. Ik moet die nie.”

En zo kan ik uren doorgaan.

Mensen denken vaak dat de mensen op het podium onder één hoedje spelen met de hypnotiseur. Is dat niet zo? Ik kan natuurlijk niet spreken voor anderen, maar ik zweer met de hand op het hart dat ik nooit iets afspreek. Dan zou de charme er voor mij van af zijn. Wil je zelf je kans wagen of hypnose bij anderen zien voltrekken, reserveer dan snel jouw tickets!

Info & Tickets:  https://www.charminghypnotist.com

“De kracht van verbeelding”
21 oktober – 20u > 21u30
CC De Leest, Sint-Jorisstraat 62, 8870 Izegem

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.