Home > Aalbeke Sport pakt uit sensationele 0-7 tegen moedig Wevelgem

Aalbeke Sport pakt uit sensationele 0-7 tegen moedig Wevelgem

Geschreven op 22 september 2021 om 08:41 door Mario De Wilde

Aalbeke heeft zijn start niet gemist. Na winst op de openingsspeeldag in Mandel en thuis tegen Heule konden de Blauwe Uilen bovenaan prijken bij winst in Wevelgem. Dat deden onze blauwhemden met verve. Het werd uiteindelijk 0-7 tegen een jeugdig en moedig Wevelgem die toch telkens de voetballende oplossing probeerde te gebruiken. Aalbeke overtuigde vooral in de tweede helft met maar liefst 5 doelpunten.

Veel kansen maar enkel 2 doelpunten in de eerste helft

In een zonovergoten Wevelgem op een prachtige zaterdagavond in september konden onze Blauwe Uilen voor het eerst in vele jaren bovenaan de tabel blinken. Maar de horde van de dag was een jong Wevelgem die ervoor koos bij aanvang van dit seizoen hun jongste team te gebruiken bij de 3de provincialer. Bij het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter is het meteen te zien aan Aalbeke dat het vol voor de 3 punten gaat. Er komen snel kansen en lang is het niet wachten op een openingstreffer die uit de voet komt van onze nummer 10 Sven Loosvelt. Bij een gekraakt schot van Dekens kan Loosvelt voor de zekerheid het leer in de touwen schieten en Aalbeke op rozen zetten na 10 minuten spelen. 10 minuten later een schot een uit tweede lijn van Sabri Bensalem, opnieuw gekraakt maar de keeper is ook opnieuw geklopt. 0-2 na 21 minuten spelen. 0-2 is dan ook de ruststand in een geanimeerde wedstrijd waar Aalbeke heer en meester is. Enkel moet het nog zijn kansen afwerken.

Pletwals in tweede helft

De tweede helft begint furieus voor onze blauwhemden, Loosvelt scoort zijn 2de van de avond opnieuw op aangeven van Dekens. Daarna zet Braem de puntjes op de i met een perfecte voorzet van de intussen ingevallen Leo Vandenbroucke. Braem buffelt de bak met het hoofd voorbij de Wevelgemse doelman. Ook Dekens beslist daarna om zijn doelpuntje mee te pikken, dit keer komt de assist van zijn spitsbroeder Braem. Het is dan intussen 0-5 voor ons maar we houden het hier niet bij. Een gemotiveerde Loosvelt dribbelt zich knap voorbij de Wevelgemse defensie op aanspelen van Kongolo en schiet zo zijn hattrick. Dit moet wellicht van de Miniemen geleden zijn dat onze nummer 10 er nog eens 3 binnentrapte. En ook voor onze Goleador, Lorenzo Mauceri is het eerste doelpunt een feit. Hij maakt de 0-7 na een knappe solo!

Een knappe prestatie van onze Blauwe Uilen en hierdoor ook TOP OF THE LEAGUE, maar onze kern moet niet gaan zweven, we zijn pas 3 speeldagen ver en zaterdag wacht ons de eerste echte opdracht met de komst van Winkel B die 6/9 behaalde in een geslaagde competitiestart. Afspraak dus zaterdag om 17u00 in ons Garenwinderstadion!