Home > A.s. zondag opent het 9.8 km lange Steenakkermolenpad in Langemark-Poelkapelle

A.s. zondag opent het 9.8 km lange Steenakkermolenpad in Langemark-Poelkapelle

Geschreven op 15 juni 2021 om 10:43 door Mario De Wilde

Sinds de uitbraak van het corona vonden heel wat mensen terug het genot van fietsen en wandelen. Heel wat ‘dichtbij huis’-zijnde wandelpaden werden (her)ontdekt en heel vaak als verrassend ervaren. Langemark-Poelkapelle profileert zich al een tijdje als fiets- en wandelgemeente en terecht: er zijn ontelbare mooie wegen en rustige landschappen zodat wandelen er als een waar genoegen wordt ervaren. Om nog meer op de vraag in te spelen, pakt het Lokaal Bestuur van Langemark-Poelkapelle op zondag 20 juni uit met een nieuw wandelpad naast het rijk gevulde aanbod: HET STEENAKKERMOLENPAD.

Het Steenakkermolenpad kent, hoe kan het anders, zijn startplaats aan de Steenakkermolen zelf, en duikt de geschiedenis in van onder meer de Eerste en Tweede Wereldoorlog maar ook in die van de Slag om Westrozebeke die op de goudberg plaats vond in 1382. Verder is er langs het parcours met de vele uitgestrekte landschappen aandacht voor de natuur, die een lange weg heeft afgelegd na de impact van de Eerste Wereldoorlog.  De wandeling is 9.8 km lang en brengt de wandelaar naar niet alledaagse plekjes die het ontdekken waard zijn in buurt van Sint-Juliaan, Poelkapelle en Passendale.

Binnen het traject van het wandelpad is er ook een alternatief voor rolstoelgebruikers aangeduid, zowel op kaart als langs de weg met extra bewegwijzering, zodat ook minder mobiele mensen van deze wandeling kunnen genieten. Het ligt in de bedoeling van het Lokaal bestuur van Langemark-Poelkapelle om alle eigen wandelpaden een alternatief aan te bieden voor rolstoelgebruikers. Dit gebeurde onlangs met het Rooie Zitapad, maar in de toekomst is dit ook weggelegd voor het Guynemerpad, het Bakelandtpad en het Beeuwsaertmolenpad. Wandelaars kunnen het 9.8 km nieuwe wandelpad al vanaf zondag ontdekken tussen 13u en 16u.

Foto ©Roger Dedier.

1 reactie

Jo Lottegier
Geschreven op 2021-06-15 10:51:17
Iedereen van harte welkom tussen 13u en 16u om de wandeling te komen ontdekken.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.