Home > A.s. zaterdag ontmaskert !mpact Scholenbeurs GO! 4 Talent! echte talenten  

A.s. zaterdag ontmaskert !mpact Scholenbeurs GO! 4 Talent! echte talenten  

Geschreven op 23 februari 2021 om 18:38 door Mario De Wilde

In het straatbeeld zie je tegenwoordig veel maskers. Maskers kunnen ons beschermen, maar soms verstoppen ze ook iets. Een schitterend talent bijvoorbeeld. Wie de overstap maakt naar het secundair onderwijs wil weten wat hij/zij in zijn mars heeft en daar kan de virtuele scholenbeurs van scholengroep !mpact enorm bij helpen. Op 27 februari worden talenten ontmaskerd, vanaf 1 februari kun je je registreren om een ruime waaier aan scholen te ontdekken, maar ook om meer over jezelf te leren. ‘Natuurlijk geven we onze leerlingen in spe het liefste voeling met onze scholen door hen rechtstreeks in contact te brengen met leerkrachten en met elkaar, tijdens een leuke babbel, op een toffe locatie. Helaas, dat gaat nu niet. Maar corona heeft ons behendig gemaakt in het inzetten van digitale tools. Onze jarenlange inzet op innovatie loont meer dan ooit: we hebben voor onze jaarlijkse scholenbeurs dit keer een virtuele omgeving gecreëerd waar elke toekomstige leerling vlot zijn of haar weg in vindt. Op een speelse manier ondersteunen we jongeren door op zoek te gaan naar hun talent.’ Aan het woord is Wim Van Kerckvoorde, algemeen directeur van scholengroep !mpact. De scholengroep telt in West-Vlaanderen meer dan 40 scholen, waarvan 12 die secundair onderwijs aanbieden (en daarvan 4 buitengewoon onderwijs).

Een grote en diverse vijver aan ervaring, ondersteund en verbonden door een opmerkelijke visie: DALI staat in de scholengroep voor DARE/ACT/LEARN/INSPIRE. Door deze vier begrippen toe te passen in de pedagogische projecten en de werking van de scholen, worden zowel directies, leerkrachten als leerlingen ertoe aangezet te excelleren. ‘Welbevinden is daarbij belangrijk’, benadrukt men bij !mpact, ‘want wie zich goed in zijn vel voeltl en inzet op wat hij of zij goed kan, zet vlot stappen vooruit. Daarom gaan wij op zoek naar het talent in elke leerling; dat is ons vertrekpunt, daarmee gaan we aan de slag.’

Niet iedereen wéét al waar hij of zij aanleg voor heeft, indruk mee maakt.
Scholengroep impact helpt talenten ontmaskeren met de virtuele scholenbeurs van 27 februari tussen 10 en 18.00 uur. Los van de plaats waar je zit of het uur waarop je inlogt: van een bezoek aan www.scholenbeurs.be word je zeker wijzer! Registreer je alvast vanaf 1 februari. Weet jij al wat jouw talent is? Ben je een krak in wetenschappen? Is jouw talenknobbel uitzonderlijk groot? Ben je erg zorgzaam of sociaal of net uitzonderlijk goed in sport? Weet je van aanpakken en hou je van avontuur? De virtuele scholenbeurs GO! 4 Talent! is de uitgelezen gelegenheid om !mpactscholen te ontdekken en de studierichting te vinden die bij jouw talent past.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.