Home > 96 Koksijde gezinnen plantten een geboortebos

96 Koksijde gezinnen plantten een geboortebos

Geschreven op 20 november 2021 om 19:26 door Mario De Wilde

Vanmiddag plantten 96 Koksijdse gezinnen een eerste geboortebos aan in Koksijde Golf Ter Hille Koksijde. Een groenere toekomst, daar zorgen we graag samen voor. Het werd een groots volksfeest met aandacht voor een klimaatstabielere toekomst. Gezinnen kregen via doe- en weetstandjes zicht op haalbare klimaatdaden. De aanplanting werd gevierd samen met de gezinnen, de Gezinsbond Koksijde-Oostduinkerke, Mieke Garnaal en eredames, de harmonie “Vrienden van de brandweer Oostduinkerke en volksdansgroep De Juttertjes. Leve de bomen! Naast gebouwen isoleren, zuinigere toestellen kiezen, het vervangen van fossiele brandstof als energiebron en minder vlees eten, kan de klimaatsverandering eveneens afgeremd met bomen.

Ze halen CO2 uit de lucht en absorberen tijdens hun groei atmosferische koolstof via fotosynthese. Bovendien maken bossen onze planeet koeler door inkomende zonne-energie om te zetten in verdamping van water, waarbij tevens wolken ontstaan die zorgen voor schaduw, regen en een beter klimaatevenwicht. Uiteindelijk reflecteren bossen minder zonnewarmte terug in de atmosfeer. Minder warmte die broeikasgassen anders zouden vasthouden. Bomen komen de opwarming van de aarde ten goede.
Zin om zelf ook je boompje bij te dragen?
Kom zelf of met je familie een wensboom planten op zaterdag 5 februari 2022 in het Wonderwoudje Abdijpark Koksijde. Dit staat los van het geboortebos en is voor iedereen toegankelijk.
Foto © gemeente Koksijde
Inschrijven: www.koksijde.be/inschrijven-wensboom-Wonderwoudje

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.