Home > 934 nieuwe schoolbanken in Brugge dankzij huurondersteuning en hier komen ze

934 nieuwe schoolbanken in Brugge dankzij huurondersteuning en hier komen ze

Geschreven op 24 maart 2024 om 10:07 door Mario De Wilde

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert bijna € 97.503 per jaar in schoolgebouwen van het gesubsidieerd onderwijs in Brugge via een tussenkomst in de huur. Zij kunnen namelijk financiële steun krijgen om gebouwen te huren. In Brugge komen er op die manier extra schoolbanken voor 934 leerlingen. “Huren is een goede piste om snel en flexibel plaatsen bij te creëren in kwalitatieve schoolinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

“We kunnen de onderwijskwaliteit enkel verhogen wanneer er in infrastructuur wordt geïnvesteerd. Dankzij deze Vlaamse steun kunnen Sint-Andreas, de Guido Gezelleschool en de vrije basisschool Mozaïek rekenen op extra plaatsen in de klas”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger en Brugse lijsttrekker Maaike De Vreese. Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor hun jaarlijkse huur financiële steun van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) krijgen. Vlaanderen trekt deze regeerperiode een half miljard euro extra uit voor scholenbouw. In totaal zal er voor schoolinfrastructuur € 3 miljard geïnvesteerd worden. Maar het kost tijd om scholen te bouwen of te verbouwen. Daarom is huren voor scholen vaak een piste om extra plaatsen in de klas te realiseren.

Weyts investeert daarom jaarlijks zo’n € 97.503 in scholenbouwprojecten in Brugge. 934 leerlingen zullen gebruik maken van deze extra infrastructuur. Concreet gaat het over:

Gemeente School Onderwijsvorm Aantal leerlingen gebruikten te huren gebouw Bedrag per jaar
Brugge Sint-Andreas Brugge Secundair onderwijs 439 € 40.850,33
Brugge Sint-Andreas Brugge Secundair onderwijs 350 € 11.676,00
Brugge Vrije Basisschool Steinerschool Guido Gezelleschool Basisonderwijs 95 € 13.839,19
Brugge Vrije Basisschool – Mozaiek Basisonderwijs 50 € 31.138,18

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.