Home > 900 Kuurnse schoolkinderen vierden carnaval in teken van 900 jaar Kuurne

900 Kuurnse schoolkinderen vierden carnaval in teken van 900 jaar Kuurne

Geschreven op 18 februari 2023 om 09:58 door Mario De Wilde

Gisteren vierden 900 Kuurnse schoolkinderen carnaval in teken van 900 jaar Kuurne. Dikke merci aan de Kuurnse scholen voor de organisatie! Hartelijk dank alvast aan Bart Demeestere van het fototeam voor de foto’s. Een mooi aandenken, in ieder geval. In 2023 viert Kuurne haar 900ste verjaardag! Het wordt een jaar vol feesten, beleven en ontdekken. Het gemeentebestuur zorgt voor drie memorabele momenten in onze drie verschillende kernen. Maar ook meer dan 50 enthousiaste organisatoren bouwen mee aan een feestjaar boordevol activiteiten. Het wordt een jaar van, voor en door Kuurnenaren.

900 jaar Kuurne in 2023?
De eerste sporen van ‘Kuurne’ gaan terug naar 1123. Toen kocht de abdij van Voormezele, nabij Ieper, enkele gronden in de nabijheid van een rudimentaire bidplaats. Toen was er al een kleine woonkern aanwezig die ‘Curnes’ werd genoemd. De ‘villa de Curnes’ lag op hoger gelegen vruchtbare zandleemkouters. De volgende benaming ‘Cuerna’ dateert uit 1146, later krijgen we de naam ‘Cuerne’, ‘Curna’, ‘Curne’, ‘Querne’. Tot ‘Kuurne’ werd ‘geboren’.

Al minstens 900 jaar komen mensen dus naar hier en vormen ze samen Kuurne. We zijn gekend als een volk van feestneuzen. Een gemeente van samen doen en van verbinden. Getuige hiervan zijn de nog steeds gekende Ezelsfeesten en het rijk verenigingsleven. We vieren 900 jaar Kuurne het hele jaar door in onze drie kernen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.