Home > 90 leerlingen voor vierde editie ‘Zomerscholen Stedelijk Basisonderwijs’ in Roeselare

90 leerlingen voor vierde editie ‘Zomerscholen Stedelijk Basisonderwijs’ in Roeselare

Geschreven op 22 augustus 2023 om 11:04 door Mario De Wilde

Voor het vierde jaar op rij organiseert het Stedelijk Basisonderwijs Roeselare de door de Vlaamse overheid gesubsidieerde Zomerscholen. Van 14 tot en met 25 augustus krijgen ruim 90 leerlingen volledig gratis extra leerondersteuning in SBS De Brug en SBS De Vlieger. In de voormiddag ligt de focus op het verstevigen van de basisleerstof, in de namiddag is er een vrijetijdsaanbod. Via de Zomerscholen wil het stedelijk basisonderwijs de herstart op 1 september vergemakkelijken.

Gedurende tien dagen kunnen de 90 eigen leerlingen telkens van 8.30 tot 16.00 uur in de Zomerschool in SBS De Brug of SBS De Vlieger terecht. Het leertraject op maat ’s ochtends bestaat in beide basisscholen uit de herhaling en het verstevigen van de basisleerstof, het versterken van cognitieve competenties (taal, wiskunde) en het uitbreiden van de socio-emotionele vaardigheden. In de namiddag volgt bij beiden een gevarieerd aanbod van sport en spel en van creativiteit en muzische vorming.

Gedragen door eigen leerkrachten
De Zomerscholen in het stedelijk basisonderwijs worden volledig gedragen door eigen leerkrachten, in de namiddag voor de begeleiding aangevuld met een beperkt aantal jobstudenten. Samen zorgen directie en leerkrachten ervoor dat de eigen leerlingen met extra zorgnoden uit beide basisscholen tijdens de laatste twee (volledige) weken van augustus een betere voorbereiding op het nieuwe schooljaar krijgen. In SBS De Brug gaat het over leerlingen van het eerste en tweede leerjaar, in SBS De Vlieger worden die leerjaren ook aangevuld met een 10-tal derde kleuters als voorbereiding op het eerste leerjaar.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.