Home > 88.000ste bezoeker voor For Freedom Museum in Ramskapelle

88.000ste bezoeker voor For Freedom Museum in Ramskapelle

Geschreven op 25 juli 2021 om 09:50 door Mario De Wilde

Het For Freedom Museum, in zijn 13-de werkjaar, mocht dit weekend zijn 88.000ste bezoeker in de bloemetjes zetten. Dank zij het VRT-Eén programma ‘Andermans Zaken’ met Kamal Kharmach, kwam het museum onder stijgende belangstelling in heel Vlaanderen en steeg het aantal bezoekers ongelooflijk. Het For Freedom-team was dan ook verheugd om gisteren de 88.000-ste bezoeker te kunnen vieren.

Het was het jonge echtpaar, Hannah Decker en Daniyal Mahmood afkomstig uit Düren in Duitsland die de bloemen in ontvangst mocht nemen. Op weekend aan onze kust, hadden zij via Tripadvisor de weg naar het For Freedom Museum gevonden. Tijdens een kleine receptie kwam aan het licht dat de 95-jarige opa van Hannah tijdens WO-II, de functie van Funker(radio-operator) had op een U-boot (onderzeeër) opererende in Deense wateren. Een uitnodiging voor een museumbezoek volgde terstond.

Het For Freedom Museum krijgt stilaan zijn internationale erkenning en dat blijkt uit de cijfers. Deze wijzen uit dat 76 % van de bezoekers afkomstig zijn uit Vlaanderen,dan volgt Nederland met 7,5 %, Duitsland met 6 %, wat te verklaren is doordat Zeeland het vakantieland bij uitstek is voor vele Duitse toeristen die graag nog eens Knokke-Heist aandoen tijdens hun vakantie. Na de corona-perikelen hoopt het FFM-team dat het Europees en wereldwijd toerisme stilaan op gang zal trekken en de kaap van 100.000 bezoekers heel binnenkort in het bereik zal liggen. De huidige investeringen die momenteel gaande zijn in de bouw van nieuwe opzienbarende historische scènes zullen begin 2022 geopend worden door de de Britse ambassadeur, samen met het gemeentebestuur van Knokke-Heist en toegankelijk zijn voor het publiek vanaf de Paasvakantie.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.