Home > 80-jarige Will Tura gaat volgend jaar op ‘Ronde van Vlaanderen’ en doet ook Oostende aan

80-jarige Will Tura gaat volgend jaar op ‘Ronde van Vlaanderen’ en doet ook Oostende aan

Geschreven op 22 november 2019 om 15:42 door Mario De Wilde

Will Tura, de onbetwiste keizer van het Vlaamse lied, gaat weer op tournee! Vijf theaters, gespreid over heel Vlaanderen, verheugen zich op de komst van het belangrijkste icoon van het Vlaamse lied. En met hen popelen ook vele duizenden fans om Will opnieuw live aan het werk te zien. Tachtig wordt hij op 2 augustus 2020. Maar die verjaardag wacht Will Tura niet af om zijn fans weer te trakteren op zijn muziek. Live spelen is de kern van Will Tura’s dna. Optreden is voor hem ‘thuiskomen’ op de plek waar hij zich het best in zijn vel voelt: het podium. Dat die plek hem op slag 25 jaar jonger maakt, bewees hij afgelopen zomer met een bijzonder succesvol optreden in de Brusselse AB. Dat concert wakkerde het virus weer volop aan.

Vlaanderen mag zich gelukkig prijzen, want Will besloot om opnieuw te gaan toeren. Vijf plaatsen doet hij aan voor wat zonder twijfel onvergetelijke concerten worden. Will zal zijn fans trakteren op het beste uit zijn rijkgevulde repertoire, dat niet minder dan 725 liedjes telt. Met zijn vertrouwde band onder de deskundige leiding van Steve Willaert neemt hij het publiek mee door heel zijn carrière. Met ontroering en ambiance pakt hij vrijdag 10 april CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg in, vrijdag 29 mei Kursaal Oostende, zaterdag 6 juni Stadsschouwburg Antwerpen, zaterdag 13 juni Ethias Theater Hasselt en zaterdag 20 juni Capitole Gent.

Over Will Tura
Tuurke Blanckaert gaf zijn eerste concert op 9-jarige leeftijd. Het was het begin van een gouden carrière. Op zijn 18e verjaardag trad hij voor de eerste keer solo op onder de naam Will Tura. In 1962, het jaar dat hij 22 werd, vloog zijn single ‘Ik ben zo eenzaam zonder jou’ zo’n 60.000 keer over de toonbank. Het werd zijn bekendste hit. Ook met zowat elke volgende single bekleedde hij wekenlang de top van de hitlijsten. In de jaren zeventig was Will de eerste Belgische artiest die de rocktempel Vorst Nationaal liet vollopen. Meer dan 55 jaar trok Will met zijn vaste liveband door Vlaanderen en naar Brussel. Na zijn 75e verjaardag besloot hij om het wat rustiger aan te doen en schroefde hij zijn aantal optredens stevig terug. Van stilzitten was echter geen sprake. Zo componeerde hij, samen met zijn muzikale rechterhand Steve Willaert, recent nog de muziek voor de spektakelmusical ’40-45’.

Will Tura – Ronde Van Vlaanderen

•Vrijdag 10 april: CC Zwaneberg Heist-op-den-Berg
•Vrijdag 29 mei: Kursaal Oostende
•Zaterdag 6 juni: Stadsschouwburg Antwerpen
•Zaterdag 13 juni: Ethias Theater Hasselt
•Zaterdag 20 juni: Capitole Gent

Tickets in verkoop vanaf vrijdag 29 november om 10u00 via teleticketservice.com of 070 345 345 (max. 0,30 euro/min.) voor Heist-op-den-Berg, Antwerpen, Hasselt en Gent en via kursaaloostende.be of 070 22 21 07 (max. € 0,30/min.) voor Oostende.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.