Home > 8-jarige kleindochter van Think Pink-voorzitter liet in Brugge 30 cm van haar haar knippen

8-jarige kleindochter van Think Pink-voorzitter liet in Brugge 30 cm van haar haar knippen

Geschreven op 14 juni 2019 om 18:34 door Mario De Wilde

Deze vrijdagmiddag liet de achtjarige kleindochter van oprichtend voorzitter Heidi Vansevenant op Freinetschool de Tandem haar staart 30 centimeter knippen voor het Geef om Haar Fonds van Think Pink. Tilly schonk op eigen initiatief 30 centimeter van haar lange haren aan het Geef om Haar Fonds van de nationale borstkankercampagne. “Ik was wel een beetje zenuwachtig, maar ik hoop dat ik met mijn staart mensen kan helpen die hun haar verliezen omdat ze ziek zijn.”
Drie generaties Geven om Haar
Het was Heidi zelf die de lange staart van haar kleindochter afknipte. Tilly’s mama bezorgde haar dochter nadien een nieuwe coupe. “Ik ben enorm trots dat we met drie generaties samen Geef om Haar en Think Pink kunnen steunen. Je haar verliezen is voor veel vrouwen het moeilijkste aspect van hun behandeling. Dankzij het Geef om Haar Fonds kunnen zij zich terug goed in hun vel voelen”, zegt Heidi Vansevenant.
Geef om Haar
Think Pink geeft emotionele en financiële bijstand aan lotgenoten die hun haar verliezen door een borstkankerbehandeling. Dankzij het Geef om Haar Fonds kunnen ook vrouwen met borstkanker die het financieel moeilijker hebben een pruik kopen. Sinds zijn ontstaan in 2008 hielp het Geef om Haar Fonds al meer dan 5.000 vrouwen bij de aankoop van een pruik. De aanvragen daarvoor verlopen via de sociale diensten van de Belgische borstklinieken. Blond, bruin, ros of grijs haar? Man of vrouw? Jong of oud? Alle gezonde paardenstaarten zijn welkom. Hoe langer de staart, hoe waardevoller het haar. Daarom is de minimumlengte voor het doneren van je staart 30 cm. Wil je meer weten over Geef om Haar? Surf dan naar think-pink.be/geefomhaar. Meer informatie over Think Pink vind je op think-pink.be.

THINK PINK vraagt aandacht voor borstkanker en financiert wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt. Think Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen. Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds van Think Pink het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.