Home > 79 redders en 13 EHBO’ers staan klaar in Koksijde

79 redders en 13 EHBO’ers staan klaar in Koksijde

Geschreven op 2 juli 2021 om 08:13 door Mario De Wilde

Voor de maand juli, investeert de gemeente Koksijde, aan personeelskost alleen, zo’n 330.000 euro. Concreet betekent dit de loonkost van de 79 redders en 13 EHBO’ers. Elke werkdag zijn er 51 redders en 8 EHBO’ers aan het werk. Vorige zomer zorgde de reddingsdienst voor 99 verloren gelopen kinderen en een 2500 effectieve verzorgingen. Er werd hulp verleend aan 37 baders in nood in een bewaakte zone, waaronder 2 ernstige tussenkomsten met de MUG. En dan nog eens aan 176 watersporters in nood.
Zo zie je maar dat in tegenstelling tot wat velen denken, de vakantiejob er ‘echt’ toe doet. De redders dragen een enorm grote verantwoordelijkheid. Maar zij werden heel degelijk opgeleid, er zij ervaren postoversten en er is een professionele opvolging van de hoofdredders.

Lander Van Hove, schepen van Reddingsdienst: “De burgemeester, mijn collega’s schepenen en ikzelf hebben er dan ook het grootste vertrouwen in dat jullie het redderswerk op een voortreffelijke manier zullen uitvoeren. Dankzij jullie kunnen onze inwoners, tweedeverblijvers en de vele toeristen deze zomer zonder zorgen genieten van zon, zee en strand.”

“Binnen een paar uur is het zover en staan jullie eindelijk aan de waterlijn. Willen jullie er zich aub van bewust zijn dat jullie de hele dag door in de kijker lopen. Mag ik jullie er dan ook op wijzen, dat jullie een voorbeeldfunctie hebben. Deze voorbeeldfunctie stopt niet om half zeven, maar loopt ook na diensttijd door. Ook bij activiteiten die in reddersverband na de uren doorgaan hoop ik oprecht dat jullie heel veel plezier maken. Tegelijk reken ik ook op jullie verantwoordelijkheidszin.” Vervolgt Van Hove.
Nieuwigheden
• Voor de post Groenendijk komt er een nieuwe kleine boot, type SKB4 met een 25pk Mercury motor. Deze wordt vanaf volgende week ingezet op de post.
• Het bootteam krijgt ook een nieuwe boot. Dit is een nieuwe grote boot van het merk Highfield met een 60 pk Mercury motor. Deze boot werd vorig jaar door de hoofdredders uitvoerig getest en is aangepast voor het werk in de watersportzone. Net zoals bij de andere kleine boot zat er wat vertraging op de levering vanwege de Corona. We hopen tegen volgende week deze boot in te zetten in de surfzone.
• Dit jaar werd ook het proefproject met de mobiele EHBO’er uitgebreid. Nu krijgt zowel Koksijde als Oostduinkerke een hulppost op een elektrische bakfiets. Het is de bedoeling dat zij flexibel bijspringen waar nodig op drukke dagen. Op kalme dagen zullen zij de post Ster der Zee en SintAndré bemannen.
• De werkuren zijn dit jaar ook wat veranderd, vanaf vandaag starten de redders om 10.15 uur en dus niet meer om 10.30 uur. Ter compensatie krijgen jullie 45 minuten ipv 30 minuten middagpauze over de middag. De uren voor de EHBO’ers blijven ongewijzigd, zij starten zoals gewoonlijk om 11.00 uur.
“Tot slot wil ik ook alle hoofdredders bedanken voor de uitstekende voorbereiding van het reddersseizoen. Liesbeth, Korneel, Joeri, Wouter en Jaan. Ik wens jullie ook een schitterende zomer toe”, besluit Van Hove.
Foto ©Sofhie Legein – Lokaal Bestuur Koksijde

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.