Home > 750 deelnemers voor Sporkin Triathlon in Veurne: tweede grootste van het land

750 deelnemers voor Sporkin Triathlon in Veurne: tweede grootste van het land

Geschreven op 5 mei 2019 om 16:45 door Mario De Wilde

Vandaag was er in Veurne de tweede editie van de Sporkin kwarttriathlon. De atleten konden zich opmaken voor 1 kilometer zwemmen, 45 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen. Veurne en organisator Sandman Events sloegen hiervoor de handen in elkaar. Na de succesvolle eerste editie in 2018 maakte Veurne zich deze ochtend klaar voor een nieuwe Sporkin Triathlon. De tweede grootste kwarttriathlon van het land telde 750 deelnemers en die konden in het historische kader zwemmen en lopen en in de open ruimte in De Moeren de fietsproef afwerken. De start van de Sporkin Triathlon was voorzien aan de Kaaiplaats. De deelnemers zwommen in het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke en kwamen in het Vaubanpark terug aan land. Daarna stond er hen een grote fietsronde van 45 kilometer in De Moeren te wachten. Tijdens het lopen moesten de atleten eerst een aanlooplus maken van het Vaubanpark tot aan de Grote Markt, daarna volgden er vier rondes door het stadscentrum met aankomst op de Grote Markt.

Er waren er verschillende formules. Je kon individueel de triatlon afwerken, maar er was ook een trio-triathlon. In deze vorm kwam er telkens een andere atleet per discipline in actie. Ook de G-sporters deden vandaag mee. Zij gingen 10 kilometer zwemmen, 45 kilometer handbiken en 10 kilometer wheelen. Er werd in 10 verschillende groepen gestart, afhankelijk van het niveau. De eerste groep startten om 14 uur, de laatste dook om 14.45 uur in het water. Het einde van de wedstrijd is straks voorzien rond 19 uur. De Sporkin Triathlon was bijna op voorhand uitverkocht. Dit betekent dat er zo’n 650 atleten aan de start stonden, 27 trio’s weren de trio-triathlon af en ook enkele G-sporters doken mee het water in

Tussen 14 en 19 uur is er geen doorgang in de wedstrijdzone. De Grote Markt, Zuidstraat (tussen de Grote Markt en de Zuidburgweg), Klaverstraat, Sporkinstraat, Lindendreef, Kaaiplaats, Daniel De Haenelaan, Spaans Kwartier en Zwarte Nonnenstraat zijn niet toegankelijk voor het verkeer. Een deel van de opbrengst van de Sporkin Triathlon gaat naar vzw Move to Improve. Vorig jaar leverde dit bij alle organisatie van Sandman Events zo’n 1600 euro op. Pascal Sticker, schepen van Sport: “De afgelopen jaren werd er heel wat geïnvesteerd in sportaccommodatie in Veurne: de aanleg van een finse looppiste, een kunstgrasveld en een splinternieuwe sportzaal in de Noordstraat, een clubhuis voor de kajakpolo, een nieuwe kunststofpiste voor de atletiek en onlangs nog werden er middelen voorzien voor de bouw van een indoortennishal, in samenwerking met de lokale tennisclub. In 2018 verwelkomden wij ook een gloednieuwe triatlon op ons grondgebied en na de succeseditie komt er hier dus dit jaar een vervolg aan en daar zijn we blij om. Wij willen de troeven van onze historische stad en van onze open ruimte ten volle willen benutten en uitspelen. Daarom stellen wij met plezier het openbaar domein ter beschikking.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.