Home > 6e leerjaar Sint-Andreas, Brugge vandaag terug van driedaags bezoek aan Europees Parlement in Straatsburg

6e leerjaar Sint-Andreas, Brugge vandaag terug van driedaags bezoek aan Europees Parlement in Straatsburg

Geschreven op 25 november 2022 om 08:26 door Mario De Wilde

Het 6e leerjaar van Sint-Andreas, Brugge, vestiging Boninvest, vertrok afgelopen woensdag met de bus naar Straatsburg. De eerste dag werd een wandeling langs de Rijn gemaakt met een oversteek over de grens met Duitsland. Volledig aansluitend bij de lessen over de Europese Unie en Europa verkennen de leerlingen met hun leerkrachten en directeur Straatsburg en het Europese Parlement. ‘Een erg leerrijke driedaagse uitstap voor onze leerlingen’, zegt directeur Martine Fontaine. ‘De leerlingen leren er hoe het Europees Parlement echt werkt’, zeggen klastitularissen Rachel Huys en Thijs Jacques.

‘Gisteren donderdag gingen de leerlingen in gesprek met Europees parlementslid Sarah Matthieu en woonden ze een plenaire vergadering met vragenuurtje bij met tolktelefoon’, vullen de leerkrachten aan. Een bezoek aan het Parlamentarium Simone Veil rondde het bezoek af. De dagvoorzitter vatte dan alles nog eens samen voor de leerlingen. Aanvullend bezocht de groep het historisch stadscentrum langs de highlights van de stad. De leerlingen gidsten zelf bij dit bezoek. ‘Ze bereidden dus zelf dit stadsbezoek voor’, zeggen juf Rachel en meester Thijs. ‘Een echte leerschool van sociale en pedagogische vaardigheden’, klinkt het in koor.

Vandaag keert de groep terug naar Brugge. ‘Een bezoek waarbij onze leerlingen de unieke sfeer zullen geproefd hebben van het grootste internationale parlement ter wereld’, sluit directeur Fontaine af.

.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.