Home > Oscar Popcorner, de filmrubriek in het West-Vlaams. De winnaars van het 1+1 ticket

Oscar Popcorner, de filmrubriek in het West-Vlaams. De winnaars van het 1+1 ticket

Geschreven op 21 november 2023 om 13:37 door Mario De Wilde

Hallo, beste kijkers en lezers van Het Nieuws van West-Vlaanderen. Afgelopen weekend serveerde schepen van o.a. Cultuur van Brugge, Nico Blontrock, in de hoedanigheid van filmpresentator, aflevering 95 van ‘Oscar Popcorner’. Je weet het wel, hé: nog steeds en immer de enige film ter wereld die in het West-Vlaams dialect gepresenteerd wordt. En het werden deze keer films met vrouwen in de hoofdrol, zij het van uiteenlopende aard, die we de ether en de beeldbuis injagen. Hier gaan we nog een keertje voor hen die het mochten gemist hebben….

Licht uit, draaien maar…. De eerste film die ik ga presenteren staat weer vol van de actie en de avonturen. Bij ‘The Marvels’ zit het er weer bovenarms op. Captain Marvel, de grote madame van ’t spel daar, heeft haar identiteit herwonnen van de tirannieke Kree en ’t vrouwke gaat nu wraak nemen op de Supreme Intelligence. Maar door onvoorziene gevolgen draagt Carol de last van een, en ik citeer, gedestabiliseerd universum. Wanneer haar taken haar naar een vreemd wormgat sturen dat verbonden is met een Kree-revolutionair, raken haar krachten verstrengeld met die van Kamala Khan en Carol’s vervreemde nichtje, nu S.A.B.E.R.-astronaut Captain Monica Rambeau. Dit onwaarschijnlijke trio moet in de film leren samenwerken om het universum te redden als ‘The Marvels’. Daar hebben ze bijna twee uur de tijd voor.

Er gaat geen week voorbij of er komt een nieuwe horrorfilm uit. ‘It Lives Inside’ is er weer zo eentje. En die wil niets liever dan erbij horen op haar Amerikaanse hogeschool en probeert haar Indiase familie en cultuur te verbergen. Tot Sam’s frustratie duikt haar oude beste vriendin Tamira ineens op met een mysterieuze glazen pot en begint zich steeds vreemder te gedragen. Sam is er klaar mee, gooit de pot stuk op de grond en daardoor wordt een eeuwenoude Indiase demoon ontketend. De gevolgen zijn gruwelijk en niemand is meer veilig. Kan Sam de demoon vernietigen en Tamira redden? Het is zoals de uitslag tussen Club en Cercle voorspellen.

Winnen een 1+1 gratis Kinepolis ticket

Met bijna 1350 inzendingen constateerde onze mailbox dat het een duidelijk bioscoopweertje was. En dus werd het een flinke selectie om volgende tien winnaars hun 1+1 gratis bioscoopticket toe te kennen. Hier gaan we Ronny Vanhenden uit Oostende, Nele Verbist uit Middelkerke, Agnes Verbeelen uit Brugge, Jean-Pierre Delmont uit Brugge, Carla Goderis uit Tielt, Bettina Claessens uit Gent, Michaël Verbeke uit Knokke, Yvette De Loose uit Roeselare, Familie Defreyne uit Kortrijk en Jeannette Carbonez uit Koksijde.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.