Home > 68 raamgedichten veroveren Kortrijk tijdens Poëzieweek

68 raamgedichten veroveren Kortrijk tijdens Poëzieweek

Geschreven op 22 januari 2022 om 11:29 door Mario De Wilde

Van 27 januari tot en met 2 februari is het Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland. Dat blijft ook in Kortrijk niet onopgemerkt. Op initiatief van Bibliotheek Kortrijk adopteren 68 poëzieminnende inwoners van Kortrijk en deelgemeenten een weesgedicht om hun raam mee op te fleuren tijdens de Poëzieweek. Onder een stralende winterzon verschijnen overal in Kortrijk raamgedichten in het straatbeeld. 68 poëzieminnende inwoners van Kortrijk en deelgemeenten stellen tijdens de poëzieweek (27 januari t.e.m. 2 februari) met trots hun raam ter beschikking voor het project #weesgedichten. Zij adopteerden dankzij de bibliotheek van Kortrijk een weesgedicht en geven zo hun huis – en bij uitbreiding hun straat en de stad – een poëtische uitstraling.

Eind december konden kandidaat adoptieouders een gedicht kiezen via de webite. Eén dag na de lancering van het project waren alle weesgedichten in Kortrijk al gereserveerd. In de komende dagen gaat een groep enthousiaste vrijwilligers verder aan de slag om alle gedichten op de ramen aan te brengen.

“Wat is er mooier om kunst in de publieke ruimte te brengen dan inwoners die zelf hun raam ter beschikking stellen om er een streepje poëzie op aan te brengen? Het wordt een week lang genieten!”, aldus Axel Ronse, schepen van cultuur. Tijdens de Poëzieweek kan je zelf op pad gaan om de gedichten te spotten. Met de gratis izi.TRAVEL app of de weesgedichtenflyer (verkrijgbaar in de centrale bibliotheek) wandel en fiets je van raam naar raam. De app biedt ook info over de dichter en een geluidsfragment. Het project #weesgedichten is de aftrap van het Memento Woordfestival Kortrijk 2022 met als thema ‘thuiskomen’, waarover begin februari meer nieuws volgt!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.